Fotball er for alle!

Rosenborg markerer Trondheim Pride under kampen mot Lillestrøm på lørdag.

Annonse:

Trondheim Pride arrangeres denne uka og det skal også Rosenborg markere under kampen mot Lillestrøm på lørdag. Både i samfunnet generelt og i fotballen opplever man fortsatt homohets. På lørdag er budskapet tydelig: Fotball er for alle, uansett hvem du er glad i. 

I Mike Jensens fravær er det Anders Ågnes Konradsen som bærer kapteinsbindet mot Lillestrøm. Denne gangen et regnbuefarget kapteinsbind.

- Fotball skal være inkluderende og dette er en fin måte å vise det på. Jeg synes det er flott at Rosenborg og norsk fotball generelt, setter fokus på mangfoldet, sier Konradsen til RBK.no. 

- Det har ingenting å si hvem man forelsker seg i. Og jeg er sikker på at det hadde gått helt fint hvis en spiller hadde stått frem som homofil i vår garderobe. Men det er klart at det hadde vært et modig valg å stå frem når det nesten ikke finnes eksempel på noen som har gjort det i toppfotballen, fortsetter han. 

I tillegg til kapteinsbind vil det også være en markering av spillerne når de entrer banen før kampstart. Cornerflaggene vil også være regnbuefarget. I pausen får vi besøk på storskjerm av lederen i Trondheim Pride, Hannah Christin Lerfaldet.

Trondheim Pride

  • Trondheim Pride er Trøndelags årlige Pride-festival som ble startet i 1997, og er en underorganisasjon til FRI Trøndelag. Hvert år arrangeres det debatter i Pride House, parade, sosiale sammenkomster, konserter og fester for å feire skeiv kultur.

Annonse fra Eliteserien: