Fotball er for alle!

Rosenborg og norsk fotball feirer mangfoldet i de to neste serierundene.

Annonse:

Under kampen mot Bodø/Glimt torsdag, skal Rosenborg feire mangfoldet. I tillegg til regnbuefarget flagg, skal Tore Reginiussen spille med regnbuefarget kapteinsbind. Dette for å markere at Rosenborg og norsk fotball ønsker homohets til livs.

- Jeg synes det er synd at dette er en viktig sak fortsatt i 2020. Det har ingenting å si hvem man forelsker seg i og jeg ønsker å leve i et inkluderende samfunn. Fotball er et speilbilde av samfunnet og det er viktig at vi viser at alle har en plass i fotballen, enten det er på banen, i garderoben eller på tribunen, sier Tore Reginiussen.

- Fotball skal være en inkluderende arena, derfor er dette en fin måte å rette fokus på dette. Det er flott at norsk fotball og klubbene setter fokus på mangfoldet, fortsetter RBK-kapteinen.

pride
Rosenborg vil feire mangfoldet blant annet ved å bruke regnbuefarget flagg som cornerflagg mot Bodø/Glimt.

Ingen norsk herrespiller på toppnivå har stått frem som homofil.

- Jeg er sikker på at det hadde gått helt fint om noen i Rosenborg-garderoben hadde stått frem som homofil. For oss handler det om å se personen og hva han kan tilføre laget på banen og gruppen utenfor. Vi ville ha omfavnet lagkameratene, for det er helt klart et modig valg å stå frem i en fotballkultur der det dessverre ikke er vanlig, sier Reginiussen.

Annonse fra Eliteserien: