Frederiksen klar for Rosenborg

Emil Frederiksen er Rosenborg-spiller med kontrakt som varer ut 2026.

Annonse:

Danske Emil Frederiksen (22) kommer fra klubben SønderjyskE i 1. divisjon i Danmark. Han har tidligere spilt for Viborg der han kommer fra, Herenveen i Nederland og de siste tre og et halvt år for SønderjyskE. Han ble toppscorer i serien med 16 mål i fjor.

Frederiksen har en sterk venstrefot og spiller primært høyre ving men kan også benyttes på venstre. Han er dermed en anvendelig spiller i Rosenborg sitt offensive 433-system. -Vi har fulgt Emil veldig lenge. Med endret spillesystem så har vi behov for en vingspiller, og heldigvis så var muligheten for å signere Emil til stede. Vi er veldig glade for å få han til klubben, og ikke minst glade for at han selv ønsker seg hit. Det er en god match for begge parter, sier Micke Dorsin.

emil frederiksen og micke dorsin holder en rosenborgdrakt
Emil Frederiksen, nr. 14 i Rosenborg og Micke Dorsin

Kjenner Rosenborg godt

Emil er godt kjent med Rosenborg og ikke minst de danske spillere som har gjort suksess i klubben hittil, blant annet Casper Tengstedt. -Casper kjenner jeg godt, vi er gode kompiser, og han har snakket veldig positivt om både klubben, byen og supporterne, sier Emil Frederiksen.

Han ser frem til å bli kjent med laget og få vist sine styrker på banen. - Det er et meget flott stadion, Norges største klubb og jeg ser frem til å bidra til en best mulig plassering på tabellen i år, og deretter bidra til stor suksess i tiden fremover. Jeg liker å kombinere med lagkameratene og skape noe ut fra relasjonene med dem, sier Frederiksen. Gode ord som klinger meget godt for alle Rosenborgere.

Den neste store

Emil Frederiksen er i godt dansk selskap i Rosenborg, og kjenner selvsagt mange av de store navn som har kledd seg i sort og hvitt tidligere. -Casper kjenner jeg selvsagt, og Carlo. Utover det så vet jeg jo at blant annet Niklas Bendtner, Nicky Bille og Mike Jensen har vært store i Rosenborg. Jeg satser på at jeg blir den neste, sier en offensiv Emil Frederiksen.

Emil er spilleklar fra 1. august. Velkommen til Rosenborg!  

Kjøp drakt med nr. 14 Frederiksen her https://www.rbk-shop.no/drakter

Se intervju med Rosenborgs nye nummer 14 på Rosenborgs YouTube-kanal eller i videovinduet under.

Annonse fra Eliteserien: