G19 til semifinalen etter målkalas

Rosenborg juniorlag vant 5–3 over Sandefjord på SalMar Banen i kvartfinalen i G19-NM.

Annonse:

Kvartfinalen mellom Rosenborg og Sandefjord startet som en jevnspilt batalje, men i løpet av en kort periode av første omgang eksploderte RBK, godt hjulpet av rot i Sandefjord-forsvaret.

En langt utspill fra Sander Tangvik i RBK-målet ble plukket ned av Dennis Gaustad som triller ballen mellom bena på keeper.

rbk-sandefjord-g19-NM-1.jpg
Dennis Gaustad setter inn 1–0

Like etter kommer Oliver Holden seg rundt på venstrekanten og får lagt inn til Magnus Hammerås, og så står det 2–0.

rbk-sandefjord-g19-NM-4.jpg
Godt forspill av Oliver Kvendbø Holden.
rbk-sandefjord-g19-NM-15.jpg
Magnus Hammerås med to mål for ettermiddagen.
rbk-sandefjord-g19-NM-10.jpg
Ingmar Austberg legger på til 3–0.

Før omgangen var over hadde også det fjerde målet kommet, og da tenkte vel de fleste at dette var avgjort. Også trener Arnstein Røen.

–  Vi prøver å holde fokuset i pausen med å nullstille oss, og så får vi jo i tillegg 5–0, og da er det i hvert fall slik at vi tror det er avgjort. Men vi må huske at vi er veldig effektive før pause. Vi har kanskje fem sjanser og skårer fire mål.

– Andreomgangen blir veldig rotete. Vi får ikke satt spillet som vi ønsker, og vi blir passive når Sandefjord begynner å redusere ledelsen. Det må vi bare lære av, men akkurat nå er vi bare glade for at vi kom oss til semifinalen. 

rbk-sandefjord-g19-NM-23.jpg
Oliver Kvendbø Holden øker til 5–0 tidlig i 2. omgang.

Etter 5–0 kjemper Sandefjord seg tilbake inn i kampen og rekker å redusere tre ganger før kamper er over, men avansementet var egentlig aldri truet.

Trener Røen var glad for at spillerne hans fikk oppleve både masse mål og godt spill.

– Det er kjempeviktig for oss å kjenne på at vi skårer på sjansene vi skaper. For både mot Lillestrøm og i flere andre kamper så har vi slitt med å få ballen i mål. Men i dag viser vi at vi har det inne når vi bare får spilt på oss litt selvtillit, og at vi setter de store sjansene – det er godt å se.

Annonse fra Eliteserien: