Går fra Ranheim til Rosenborg

Jonas Lian Hansen (til høyre på bildet over) forlater Ranheim Toppfotball og blir hovedtrener for Rosenborgs nye G15-lag.

Annonse:

Nordtrønderen kommer fra stillingen som toppfotballutvikler i Ranheim og skal fremover jobbe med Rosenborgs aller yngste spillere i SalMar Akademiet.

– Jeg er stolt over komme til Norges største klubb og til det som har vært klubben jeg har fulgt med i barndommen. Jeg er veldig glad for å gå veien via Ranheim, som mange før meg og se at Ranheim har vært viktig for så mange av oss som har endt opp i Rosenborg i senere tid. Det har vært et vanskelig valg å forlate Ranheim. Jeg har fått et stort hjerte for Ranheim og døren vil fortsatt være åpen for en klubb jeg er blitt glad i. Klubben står seg såpass godt at jeg synes det blir spennende å se hvordan de løser oppgavene i årene som kommer, de vil være et meget godt utviklingssted for spillere og trenere i årene framover, sier Hansen.

– Jeg gleder meg til å igjen ta fatt på spillerutvikling av yngre spillere i Rosenborg. Jeg er glad for at jeg har en bakgrunn fra Namsos IL og akademiet til Molde som gjør at jeg har erfaringer og kunnskap som jeg ønsker å bidra med på best mulig måte. Når jeg går inn i nytt og veldig spennende prosjekt, i en stor klubb med masse potensial. Jeg ønsker Ranheim lykke til videre og tar stegene de ønsker og gleder meg til å ta fatt på jobben i Rosenborg, sier Hansen.

Ønskes lykke til av Ranheim

Hansen har med sine år satt farge på Ranheim med sin personlighet og kulturbyggende arbeid i både prestasjonsgruppa rundt A-laget og utviklingsmiljøer i Ranheim.

- Jonas er en som setter standard for ærlig og oppriktig spillerutvikling. En som forstår helhet i klubb og setter spillere i ærlige posisjoner for å utvikle seg. En kar med sterke relasjonelle ferdigheter som har vært en stor ressurs for trøndersk fotball gjennom rollen i Ranheim de siste årene. Og som fortsatt vil være det – nå for trøndersk fotball i kraft av en rolle i RBK. Vi ønsker Jonas lykke til videre, og ser frem til dagen Jonas returnerer til Ranheim, poengterer Ranheims klubbleder Frank Lidahl.

Solid erfaring tross ung alder

36-åringen startet sin trenerkarriere i Molde hvor han ble i ni år før ferden gikk tilbake til barndomsklubben Namsos. I 2019 returnerte han til toppfotballen og Ranheim der han har gjort en god jobb for klubben, som er blitt lagt merke til i Rosenborg.

- Med Jonas får vi en dyktig fagmann som kan være med på å løse oppgavene fremover. Jeg føler som leder i SalMar Akademiet at vi må være med og må ta større ansvar for spillerutviklingen i Trøndelag. Vi har god samhandling med kretsen og vi trenger flere klubber til å være med. Samhandlingen starter fra spillerne er tolv år i samarbeid med kretsen. Vi må gi et tilbud om et økt antall gode treningsøkter. Vi må være med på sørge for større aktiviteter og øke kvaliteten. Der har Jonas en nøkkelrolle samme med et dyktig og hardtarbeidende team på SalMar Akademiet, sier Christer Basma, utviklingsleder ved SalMar Akademiet.

– Han er en praktiker og glad i folk. God til å bygge kultur, lage et godt miljø. CV tilsier lang erfaring. Vi har en jobb å gjøre for å opprettholde og utvikle toppidrettskultur og ser at Jonas med sine kvaliteter kan være med på å stille krav og bidra til at flere spillere har størst mulighet til å oppnå sitt potensial. Jonas kjenner vi gjennom tiden i Namsos og han kjenner hele spekteret gjennom sin tunge erfaring, tross sin unge alder. Jonas har stått i problemstillingene og konteksten ved å jobbe opp mot spillere i ung alder, nå helt ned i 14-årsalderen som er aktuelle for spill i Rosenborg, sier Basma.

Annonse fra Eliteserien: