G15

Gratulerer til fotballen i Trøndelag!

Gratulerer til Kattem, Trond, CSK, Sjetne og Astor!

Annonse:

Mandag var det for første gang landslagsuttak for 2009-kullet. Der var det hele fire representanter fra Trøndelag med i en 22-mannstropp. Gratulerer til Ulrik Hald Hernes, Henry Brekke Troset, Aleksander Borgersen og Leo Brennskag-Dorsin.

Det er ingen hemmelighet at Trøndelag har et meget godt kull i 2009-årgangen. NFF Trøndelag og RBK jobber sammen for å ha kontroll og oversikt over de forskjellige kull. De fremste er ofte ikke så vanskelig å spotte, utfordringen er å skille de bak. Av den grunn er det svært viktig at det eksisterer så mange gode læringsmiljøer som mulig - hvor ambisiøsitet og treningsiver blir sett og tatt på alvor. 

Gratulerer til Astor og Sjetne med landslagsspiller. Henry Brekke Troset fikk den glade beskjeden om uttaket på mandag. Henry startet å spille fotball i Astor og gikk sommeren 2020 til Sjetne. I Sjetne ble han godt tatt vare på av trenerkollegaene Roger, Håvard, Bård og Håkon. Flere kull trente sammen og med aktiv bruk av hospitering, fikk Henry nok utfordringer i hverdagen til å utvikle seg. I tillegg har han vært jevnlig deltaker på aktiviteter i Rosenborg Skolen. Henry er en leder på og utenfor banen som setter høye krav til seg selv og legger alltid 100% i potten. Fortsett med dette og sammen skal vi få ut potensiale ditt. Vi i RBK SalMar Akademiet gleder oss til samhandlingen fremover. Henry skrev SalMar Akademi proffkontrakt med oss nå i mars.

Gratulerer til Kattem IL Fotballklubb som er moderklubben til Ulrik Hald Hernes. En spiller som Øvre Øst vil elske - som spiller med hjertet og oser av lidenskap for spillet. En som tråkker til i duller og lever fotball. Han kom til RBK SalMar Akademiet 1. januar 2023 etter det han beskriver som en meget fin tid i Kattem. Som 4-5 åring spilte han med 7-åringene og har videre hospitert mye med eldre spillere. Han ønsker å takke Jostein Rodal, Tor Morten Eide og Ronny Bjørnbet som hjalp han mye de årene i Kattem. Ulrik har også vært med Rosenborg-skolen én dag i uka og deltatt hvert år på RBK Fotballskole om sommeren siden han var 7 år. Vi i SalMar Akademiet gleder oss til videre samhandling og takk til gutta i Kattem. Vi skal gjøre vårt ypperste for å ta han videre.

Gratulerer til Trond som er moderklubben til Leo Brennskag-Dorsin. Trond har i mange år hatt ett fantastisk fotballmiljø på Rosenborg-banen. Der er det alltid spillere på banen 7 dager i uka. Det viser oss eldre at det fortsatt finnes miljøer vi mener bare eksisterte da vi vokste opp. Leo har også vært jevnlig deltakere på Rosenborg Skolens aktiviteter. Takk til Dag Berg, Jon Kristian Larsen og Nora Baglo. Leo er en herlig kvikk og fintesterk spiller. Han kan lett skifte tempo, er flink til å spille ut motstanderen og har skjønt at spillet går ut på å lure motspiller. Leo står nå foran en vekstfase som må følges nøye. Vi skal jobbe for lose han trygt gjennom og gleder oss til videre samhandling med Leo. Det vil nok komme flere spillere fremover fra Trond. De har de siste årene vært den klubben som har overlevert flest spillere til SalMar Akademiet.

Gratulerer til Charlottenlund Sportsklubb som for første gang på over 30 år har fått en fotballspiller på landslaget. Aleksander Borgersen er oppvokst og bor på Charlottenlund. Han har hatt et fantastisk lagmiljø i CSK og vi i RBK har hatt en fin samhandling med klubben før han kom til Rosenborg  og SalMar Akademiet i februar 2023. Aleksander har lenge vært langt fremme og er en ambisiøs spiller som utfordrer omgivelsene rundt seg. Han vil hele tiden fremover og det han gjorde i går er ikke godt nok i dag. Han er som alle ambisiøse spillere ivrig etter å få utfordringer han kan vise at han mestrer. Det må vi i fotballfamilien elske. RBK skal jobbe knallhardt med deg videre for å gi deg utfordringer i mange år fremover. Et lite delmål er nådd, men vi vet at Aleksander har større målsettinger en dette. RBK er glad for stafettpinnen vi nå holder i, sammen skal vi eventuelt finne neste klubb og gi pinnen videre. 

RBK og Trøndelags-klubbene skal jobbe knallhardt videre for å opprettholde tilbudene til våre ambisiøse fotballspillere. SalMar Akademiet jobber stadig for videreutvikling hvor vi ønsker og vil ta ansvar fremover. Vi skal fortsette å bruke ressurser på Klubb BDO, Team BDO og toppgruppe, samt videreutvikle Rosenborg-skolen med alle deres aktiviteter (FES-Fotball Etter Skoletid, RBK-Utvikling, RBK Fotballskoler). Jobben i årene fremover er å lage alle kullene gode med stort nok antall og ulike egenskaper. ALLTID FRAMOVER!

Tekst: Akademileder Christer Basma

Annonse fra Eliteserien: