Hansen blir assistenttrener i RBK

Geir Hansen skal bistå A-lagets støtteapparat ut sesongen.

Annonse:

Hansen kommer fra jobben som spillerutvikler i Sunnmøre fotballkrets. Han har vært assistenttrener for kvinnelandslaget og G18-landslagstrener, i tillegg til å ha vært både hovedtrener og assistent for Aalesund. 

Nå skal han være bistå trenerteamet til Trond Henriksen, som assistenttrener for Rosenborg ut 2020-sesongen.

- Vi har hatt behov for å få inn støtte i trenerteamet og er veldig fornøyd med å få inn Geir. Han kjenner klubben godt og klubben kjenner Geir. Han en dyktig fagmann som kan 4-3-3. Dette er en rollen som han har hatt både på landslag og i Aalesund tidligere. Geir har allerede hjulpet oss med videoanalyser den siste tiden og går nå inn i en formell rolle som assistent, sier sportslig leder Micke Dorsin.

Geir Hansen er sønn av trenerlegenden Bjørn Hansen, mangeårig assistent til både Nils Arne Eggen i Rosenborg og Egil Olsen på landslaget.

- For meg er dette spennende. Jeg har 20 år bak meg i Ålesund by og har jobbet mange av årene i Aalesund, men det er trondhjemmer jeg er. Jeg er født og oppvokst som en rosenborger, så det er helt klart jeg ser frem til å jobbe for klubben, sier Hansen til RBK.no.

Hansen kommer blant annet til å bidra med videoanalyser i tillegg til å være aktiv på feltet.

- Jeg har allerede hjulpet til med analyser i juli og skal fortsette å jobbe med videoanalyse av eget lag og motstander nå. Det er et arbeid som jeg liker å gjøre og har lang erfaring fra. Jeg ser frem til å sette i gang og gleder meg til å komme på feltet, sier Hansen.

Annonse fra Eliteserien: