Hansen blir scout- og analyseansvarlig

Geir Hansen fortsetter i Rosenborg. Fra 1. januar skal han ha ansvaret for scout- og analysearbeidet i Rosenborg.

Annonse:

Geir Hansen fortsetter i Rosenborg, men går over i en ny rolle fra nyttår. Da får Hansen ansvaret for scouting og analyse.

- Vi er veldig glade for at vi endelig fikk til dette med Geir. For oss er det veldig viktig med kombinasjonen at man er ute og ser mye fotball, men samtidig er tett på klubben og en del av laget. Geir kjenner filosofien, spillestilen, rollene og har god oversikt over hvilke spillertyper vi eventuelt søker. 

- Geir har et godt kontaktnett i våre viktigste prioriterte satsingsområder. Vi skal være ekstremt gode i våre prioriterte områder, men skal samtidig utvikle og ta vare på vårt kontaktnettverk i øvrige Europa og verden. Vi har vært gode, men skal bli enda bedre, sier Dorsin.

Jobbe i team


Men Hansen skal ikke være alene om jobben som skal utføres. Med seg får han et team av scouter internt i klubben som alle vil ha sine ulike fokusområder.

- Vi har jobbet mye det siste året med systematisering og funnet en modell som passer Rosenborg, sier Dorsin.  

Hansen gleder seg til å ta fatt på den nye jobben sammen med teamet sitt.

- Kampanalyse og scouting er arbeidsområder vi nå skal involvere flere dyktige ansatte i klubben i. Vi har mange ansatte på Brakka som har RBK-spillet i ryggmargen og på begge områder skal vi framover arbeide godt og systematisk. Min jobb er å lede arbeidet og samhandlingen oss imellom, samt videreutvikle systemene våre slik at kvalitet kommer ut av prosessene og arbeidet vårt.  Dette gjelder både på A-laget og i SalMar Akademiet, sier Hansen.

På reisefot


Jobben som scout- og analyseansvarlig innebærer en ny arbeidshverdag. For selv om teknologien gjør det mulig å se det aller meste av spillere og kamper på skjermen, vil det bli mye mer reising.

- Jeg er vant til å reise, så det går helt fint. Jeg er veldig glad i å være på treningsfeltet, men det blir det nok mindre av nå. Men helt borte blir jeg ikke, for det er helt avgjørende å ha den nærheten til trenerne, spillerne og resten av støtteapparatet for å gjøre denne jobben på en god måte.

- Jeg gleder meg til en ny arbeidsdag og de mulighetene som ligger i jobben. Det blir spennende, sier Hansen. 

Annonse fra Eliteserien: