- Har en ambisjon om å spille meg til fast plass

Emil Konradsen Ceïde er offensiv med tanke på egne muligheter i 2020.

Annonse:

18-åringen var på banen i 16 kamper for Rosenborg i fjor og var toneangivende med mål og assist da klubben vant NM-finalen for G19 i november. Denne vinteren og våren har Ceïde tatt nye steg og har ambisjoner om å bidra til suksess også for A-laget i 2020.

- Mine ambisjoner i år er å spille meg fast inn på laget. Det er tøff konkurranse om å spille, men jeg skal jobbe hardt for å vise at jeg kan bidra. Målet er selvfølgelig å vinne serien igjen, sier Ceïde.

Har trent for å bli mer målfarlig

Kantspilleren startet mot Bodø/Glimt i Pål-André Hellands skadefravær, da Rosenborg spilte den første treningskampen etter koronapausen. Han starter også torsdag kveld når Rosenborg møter Stjørdals-Blink til nest siste test før seriestart. Eirik Horneland har vært tydelig på at man ikke skal legge for mye vekt på laguttak da forsesongen handler mest om å få flest mulig i gang. Men Ceïde føler seg klar til å bidra uansett når han får sjansen.

- Det jeg har gjort for å få mer spilletid i år, er at jeg har trent på å bli mer målfarlig. Både før og under koronapausen, har jeg fokusert på skudd med begge bein. Det har gjort at jeg har scoret en del på trening i år, sier Ceïde.

Foto: Eirik Grønning
Emil Konradsen Ceïde har markert seg på trening etter koronapausen og starter for andre kamp på rad i sesongoppkjøringen mot Blink torsdag kveld.

De som har fulgt Rosenborg tett fra treningsfeltet har også kunnet legge merke til at RBK-talentet har blitt både større og sterkere. Det er en 18-åring som bokstavelig talt har vokst siden han gikk av banen i seneste offisielle RBK-kamp, mot PSV Eindoven for snart seks måneder siden.

- Jeg har blitt fysisk større, men det er ikke noe jeg har fokusert ekstra på. Det har bare kommet naturlig gjennom trening, vil jeg si, sier Ceïde.

Ønsker å bidra mer offensivt

Finnsnesingen er én av fire rene kantspillere som kjemper om to plasser på laget når Rosenborg serieåpner mot Kristiansund 16. juni. Cëide er mest komfortabel på venstrekanten, men ble testet på høyrekant da han spilte 45 minutter mot Bodø/Glimt sist lørdag.

- Det var deilig å kjenne på følelsen av å spille kamp igjen mot Glimt. Jeg synes jeg spilte en helt OK omgang, men burde bidratt enda mer offensivt. Det kommer forhåpentligvis i neste kamp mot Blink. Da ønsker jeg å bidra med mål og assist, sier han.

Ceïde fortsetter på høyrekanten fra start mot Stjørdals-Blink torsdag kveld, i det som er en uforandret angrepsrekke sammen med Samuel Adegbenro og Dino Islamovic.

NB! Blink-Rosenborg er stengt for publikum og presse, men kan ses med abonnement på bladet.no eller adressa.no.

Annonse fra Eliteserien: