NTB_FcYBTxLCowM

Hardt straffet av Glimt

Rosenborg måtte gi tapt for et effektivt Bodø/Glimt på et fullsatt Lerkendal.

Den femte serierunden ble sparket i gang på et utsolgt Lerkendal Stadion da Bodø/Glimt kom på besøk. RBK stilte med et ungt lag med hele ni trøndere fra i lagoppstillingen, hvor 16-åringen Håkon Singstad Volden debuterte fra start i serien.

Dessverre skulle ikke starten bli slik de 21 276 på Lerkendal ønsket seg. Etter sju minutter, på Glimts første avslutning var det Kasper Høgh som ble spilt gjennom og satte ballen i mål bak Tangvik.

Lagene hadde stort sett god kontroll på hverandre defensivt og tillot få muligheter, men Glimt var litt kvassere med ballen og var laget som skapte mest. 0-2-målet skulle de derimot få servert av RBK. Tangvik spilte ballen ut til Selnæs som så ut til å ombestemme seg idet han skulle slå en pasning. Dermed ble det et sleivtreff som Nino Zugeli plukket opp og enkelt satte forbi Tangvik.

Også andre omgang skulle starte dårlig for RBK. Kun fem minutter var spilt da Grønbæk ble spilt gjennom på venstresiden. Ceide gikk inn og taklet, men var uheldig da ballen traff foten til Grønbæk før den snek seg forbi Tangvik til 0-3!

RBK løftet seg

Det såg mørkt ut for poeng nå, men håpet ble tent da Reitan-Sunde ble felt i 16-meteren og dommeren pekte på krittmerket. Ole Sæter dunket straffen til venstre, via hansken til Haikin og i mål! 1-3!

Reduseringen ga Rosenborg mye energi og de neste 20 minuttene var det Rosenborg som presset Glimt inn i 16-meteren! Broholm fikk den første gode muligheten da RBK vant ballen på 25 meter. Han dro seg innover i banen og satte ballen ikke utenfor bakerste stolpe.

Også Frederiksen og Väänänen kom til gode skuddmuligheter, men siktet var ikke stilt godt nok inn denne kvelden. Dermed holdt 1-3 seg ut kampen og RBK gikk på årets første poengtap på hjemmebane.

Rosenborg - Bodø/Glimt (0-2) 1-3