Hardt straffet i Zagreb

Rosenborg har et utfordrende, men ikke umulig utgangspunkt etter tomålstap i Kroatia.

Annonse:

Rosenborg dro til den kroatiske hovedstaden i den første playoff-kampen til Champions League. Det var et solid og erfarent Dinamo Zagreb som sto på motsatt halvdel, og RBK skulle få kjenne at man fort blir straffet for feil på det nivået.

Sju minutter var spilt da Dinamo Zagreb fikk et litt unødvendig straffespark og Bruno Petković var sikker da han banket ballen i mål fra krittmerket. 

Rosenborg på sin side fikk mange hjørnespark, spesielt etter gode raid fra Samuel, og med Hedenstads presise fot endte ballen ofte opp i farlige posisjoner på faste situasjoner. 

Men da en knapp halvtime var spilt ble RBK igjen straffet. Denne gang på en feil på et utspill fra Dinamos keeper, som gjorde at Mislav Orsić kom alene med Hansen og satte ballen mellom bena på RBKs bakerste mann til 2-0. 

Like før pause kom RBKs største sjanse før hvilen. Det var et presist slått hjørnespark fra Hendenstad som fant en sterk Tore Reginiussen som fikk headet mot nærmeste stolpe, men dessverre like utenfor!

Rosenborg løftet seg i andre omgang og lignet mer og mer seg selv i angrepsspillet. Kantspillerne ble satt opp og backene kom oftere på overlap, men innleggene havnet for ofte hos midtstopperne hos Dinamo som gikk stanget unna.  

Samuel Adegbenro forsøkte seg på et skudd fra 20 meter etter en knapp time og dunket ballen i tverrliggeren. 

Samuel sendte Dinamo-backen ut på mange løpeturer.
Samuel sendte Dinamo-backen ut på mange løpeturer.

Rosenborg holdt trykket frem til det gjensto 15 minutter. Da fikk Dinamo Zagreb jobbet seg lengre opp på banen. De skapte også to store sjanser, først ved Arijan Ademi som avsluttet like utenfor fra kloss hold, før både Hansen og Meling måtte i aksjon og blokkere avslutninger etter et gjennombrudd på venstresiden. 

2-0 holdt seg ut kampen, og Rosenborg har et utfordrende, men ikke umulig utgangspunkt før returoppgjøret på Lerkendal.

Kampfakta:

Dinamo Zagreb - Rosenborg (2-0) 2-0
Playoff, kamp 1
UEFA Champions League
21. august 2019 kl. 21.00

Mål:
1-0 Bruno Petković (straffespark) 8'
2-0 Mislav Orsić 28

Rosenborg (4-3-3):

Dinamo Zagreb (4-5-1):

Dominik Livaković

Petar Stojanović
Emir Dilaver
Dino Perić
Marin Leovac

Izet Hajrović (Amer Gojak 64')
Arijan Ademi
Nikola Moro
Mislav Orsić (Iyayi Atiemwen 84')
Dani Olmo

Bruno Petković (Mario Gavranović 87')

Annonse fra Eliteserien: