Hedenstad matchvinner da RBK snudde til seier

RBK fikk en tidlig baklengs, men løftet seg i andre omgang snudde kampen mot Haugesund.

Åge Hareide satte Hólmar Örn Eyjólfsson rett inn på laget etter ankomsten på fredag, og ved siden av seg fikk islendingen en annen nykommer i Pa Konate.

Rosenborg skulle dessverre igjen få et tidlig mål i mot. Kampen var knappe ti minutter gammel da Haugesund skrudde et hjørnespark mot mål, og Hansen fikk ikke bokset skikkelig unna. Kristoffer Velde var på plass på returen og scoret fra kloss hold.

Åge Hareide kunne smile for første hjemmeseier etter comebacket i Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Haugesund fikk kampen inn i sitt spor. Det ble hektisk og mange dueller, og Rosenborg fikk ikke skikkelig flyt i angrepsspillet. 0-1 sto seg til pause.

Løftet seg i andre omgang

Etter pausepraten løftet Rosenborg seg fra start i andre omgang. Kun fem minutter ut i omgangen kom utligningen. Tagseth fikk skutt fra kanten av 16-meteren og ballen gikk via Åsen og inn til Islamovic som hælflikket ballen forbi keeper!

Rosenborg tok mer og mer over utover i omgangen, og selv om det ikke alltid var flyt i angrepsspillet, ble Haugesund presset nok tilbake i banen til at det ble farlige sjanser ut av det. Det ble også bildet da Rosenborg fullførte snuoperasjonen etter 80 minutter. Etter flere gjenvinninger utenfor Haugesunds 16-meter sprakk gjestene opp. Ballen endte hos Vegar Eggen Hendenstad som sendte avgårde en markkryper fra 11 meter. Keeper nådde aldri ned i tide og Rosenborg ledet 2-1, som også ble sluttresultatet!

Rosenborg - Haugesund (0-1) 2-1