Hedret Nils Arne med tremålsseier

Først ble statuen av Nils Arne Eggen høytidelig avduket utenfor Lerkendal stadion, og etterpå kunne hedersmannen selv se Rosenborg slå Vålerenga 3-0.

Rosenborg trykket skikkelig til fra start mot Vålerenga. 14 minutter var spilt da Søderlund, med en spiller i ryggen fikk spilt gjennom Akintola på høyresiden. Nigerianeren spilte ballen hardt langs bakken til landsmann Samuel som på bakre satte ballen kontant i mål! En flott scoring av RBK!

Det ble et skikkelig press mot VIF-målet de første 25 minuttene. Fort gikk det da Meling, Konradsen og Samuel kombinerte på venstresiden og sistnevnte dro seg innover før han fyrte avgårde en salve. Kun en god redning av Kwarasey hindret scoring.

Et par minutter senere leverte Mike Jensen et godt innlegg fra høyre. Samuel fikk headet fra kloss hold, men like utenfor!

Vålerenga fikk ha ballen mer i siste halvdel av omgangen, og kom også til et par halvsjanser. Men den siste store sjansen før pause var det RBK som sto for. Søderlund headet inn mot femmeteren og Anders Ågnes Konradsen stupte frem. Dessverre gikk headingen i tverrliggeren!

Rosenborg fortsatte å kjøre på i andre omgang. Da målscorer Samuel ruslet av banen etter 65 minutter, skulle det bare bli enda mer trøbbel for gjestenes backer. Inn kom Yann-Erik de Lanlay, og han brukte bare ett minutt på å havne på scoringslista da han kom seg fri i feltet og banket ballen i mål på volley!

I de to siste seriekampene på Lerkendal mot Vålerenga ble resultatet 3–0, og slik skulle det også gå i kveld. Alexander Søderlund sørget for det siste målet da han vendte opp på 18 meter og sendte en markkryper inn i hjørnet bak Kwarasey!

Dermed 3–0 og den tredje seieren på rad i Eliteserien!

Rosenborg - Vålerenga (1-0) 3-0