Pål André Helland med hattrick i cupfinalen 2016

Helland-hattrick i historisk cupseier

Rosenborg tok, for første lag på herresiden i Norge, The Double for andre gang på rad etter storseier i cupfinalen.

Rosenborg fikk en bra start på cupfinalen mot Kongsvinger. Kåre sendte spillerne ut i et høyt press som KIL slet med å spille seg ut av. Dermed fikk RBK flere gode brudd inne på motstanderens halvdel. 

Etter 12 minutter fikk RBK frispark ute på siden, 20-25 meter fra mål. De fleste forventet en innsvinger fra Pål André Helland, men kantspilleren lurte alle og klinket ballen hardt i mål! Rosenborg fortsatte å styre kampen, men Kongsvinger tok hele tiden kontringene helhjertet og Rosenborg måtte være ha gode offensive markeringer. 

Annonse:
Rosenborg skapte flere gode muligheter gjennom spill, men litt Kongsvinger var oppofrende i forsvarsspillet. Da var det godt å kunne supplementere med gode dødballer. Fem minutter ut i andre omgang slo Helland et presist hjørnespark inn foran mål, hvor Tore Reginiussen knuste alle i luften og stanget inn 2-0!

Nå var Rosenborg virkelig i gang og kjørte Kongsvinger skikkelig. Og med en Pål André Helland fortsatt var i lurehumør, skulle det avgjøres etter en drøy times spill. Først forserte Helland med ballen etter 63 minutter og virket å legge an til et skudd mot lengste. Men avslutningen gikk mellom bena på forsvareren og i mål ved nærmeste stolpe! To minutter senere fullførte Helland sitt hattrick med et hardt skudd fra 20 meter! 


Kongsvinger slapp ned skuldrene litt mot slutten og pøste på med folk fremover. De kom også alene gjennom en gang, men André Hansen vartet opp med en klasseredning!

Begge lag bidro med offensiv, angrepsvillig fotball helt til siste slutt, men det var Rosenborg som scoret målene og vant med det hele 4-0 i cupfinalen!

Kampfakta

Kongsvinger - Rosenborg (0-1) 0-4
Finale, Norgesmesterskapet 2016
Ullevaal Stadion, Oslo
20. november kl. 13.15
26 912 tilskuere

Mål

0-1 Pål André Helland 12’
0-2 Tore Reginiussen 50’
0-3 Pål André Helland 63’
0-4 Pål André Helland 65’

Gule kort

Harald Holter 31'

Rosenborg (4-3-3)

André Hansen
Jonas Svensson - Tore Reginiussen - Hólmar Eyjolfsson - Jørgen Skjelvik
Mike Jensen - Anders Konradsen - Fredrik Midtsjø (Vilhjalmsson 81')
Pål André Helland (Gersbach 82') - Christian Gytkjær - Mushaga Bakenga (Rashani 70')

Kongsvinger (4-4-2)

Otto Fredrikson
Fredrik Pålerud - Adrian Ovlien - Kirill Suslov (Nystuen 72') - Jørgen Richardsen
Harald Holter (Vennberg 68') - Martin Ellingsen - Ørjan Røyrane - Hélio Pinto
Adem Güven (Niang 66') - Maikel

 

Annonse fra Eliteserien: