Helland herjet i ny storseier

På en halvtime scoret Helland ett mål og la opp til to da Strømsgodset ble grundig slått på Lerkendal.

Det var Strømsgodset som kom best i gang på Lerkendal med et farlig skudd fra Salvesen etter elleve minutter, men André Hansen gjorde en sterk redning.

Første omgang var jevn. Rosenborg spilte seg inn i mange gustige situasjoner, men ble både upresise og litt for få på siste tredjedelen. Det ordnet Trond Henriksen i andre omgang da han la om til fire angripere, hvor Islamovic og Børven fikk jobbe sammen sentralt, mens Ceide og Helland herjet på kantene.

Helland-show

Torgeir Børven scoret sitt første mål for Rosenborg! Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Effekten var umiddelbar og effektiv. Godset ble presset tilbake og måtte ta i mot mange langskudd og innlegg. Da Åsen la inn etter 68 minutter klarte en Godset-forsvarer kun å stusse ballen videre inn i feltet, og der var Pål-André Helland på plass og stanget Rosenborg i føringen!

Og Helland var involvert i svært mye den drøye halvtimen han spilte. 81 minutter var spilt da han slo et hardt og presist hjørnespark mot Kristoffer Zachariassen som møtte på første. "Doff" var feilvendt og hadde en vanskelig vinkel, men fikk likevel lagt ballen ned til seg selv før han snudde og dunket den i mål!

Børvens første

Torgeir Børven ville også melde seg på og fikk støtte av Helland. To minutter på overtid slo Helland et frispark fra venstre, og Børven stusset den flott i lengste hjørne. Rosenborg vant 3-0 mot Strømsgodset!

Prakt-innhopp av Helland som rakk å score ett mål og få to målgivende på 32 minutter. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Rosenborg - Strømsgodset (0-0) 3-0