Helland-perle holdt til poeng i Eindhoven

Rosenborg avsluttet sesongen med uavgjort borte mot nederlandske PSV.

Rosenborg avsluttet sesongen mot det nederlandske storlaget PSV Eindhoven. Det ble en jevn åpning på Philips Stadion, og etter et kvarters spill viste Pål-André Helland at han hadde veldig lyst å avslutte sesongen på et opptur. På et frispark fra hjørnet av 16-meteren banket han ballen mot mål, men keeper var våken og fikk reddet forsøket.

Men Helland ville ha scoringen sin og lot ikke sjansen gå fra seg da han kranglet til seg ballen inne på Eindhovens halvdel midt i omgangen. Fra drøyt 23 meter så han en liten åpning nede i venstre hjørnet og med sitt presise og harde tilslag satte han ballen kontrollert i mål! Rosenborg i føringen foran flere hundre RBK-supportere i bortesvingen.

Rosenborg hadde god kontroll fra start i andre omgang, men nederlenderne behøvde den ene store sjansen for å utligne. PSV kontret etter 60 minutter og Rosenborg fikk bare halvklarert. Ingen rakk å komme opp i Mohammed Ihattaren som satte ballen i nettet bak Østbø fra 12 meter.

PSV presset på for ledermålet, men det var Rosenborg som fikk den største sjansen til å avgjøre kampen. Idet kampuret gikk over i tillagt tid slo Birger Meling presist inn fra venstre og Alexander Søderlund fikk headet fra seks meter, men ballen gikk på feil side av stanga! Dermed endte oppgjøret 1–1 og Rosenborg avsluttet årets sesong med uavgjort i Eindhoven.

PSV Eindhoven - Rosenborg (0–1) 1–1