Helland-perle i solid borteseier

Lillestrøm hadde ikke tapt på Åråsen siden 16. mai, men Rosenborg dro hjem med alle poengene etter tre herlige mål.

I regnværet på Åråsen tok det litt tid før kampen satte seg, men etter et kvarters spill begynte Rosenborg å ta skikkelig over. Etter et par småfarligheter smalt det fra Rosenborg på et hjørnespark. Ballen endte hos Nicklas Bendtner som tross en vanskelig posisjon får brukt sin gode skuddteknikk til å sette ballen hardt via keeper og i mål.

Lillestrøm forsøkte seg med tidlige bakomspasninger på raske Erling Knudtzon, men like raske Jørgen Skjelvik passet godt på.

I andre enden av banen ble det ikke passet like godt på da Pål André Helland kom til skuddmulighet fra drøy 20 meter, ute til høyre. Keeperdebutant Marko Marić så ut til å anta et innlegg, men Helland brukte sin herlige venstrefot til å sku ballen vakkert opp i nærmeste kryss. En perle og 0-2 på Åråsen!

Andre omgang ble styrt av Rosenborg fra start til slutt. Lillestrøm var svært lave i presset, men Rosenborg klarte likevel å skape og finne gode rom foran LSK-målet og kom til flere farlige skuddmuligheter.

Etter 70 minutter sendte Lillestrøm mange spillere fremover i håp om en redusering, men det tok bare tre minutter før de ble straffet. På en kontring ble Samuel felt i 16-meteren og det ble dømt straffespark. Der var Nicklas Bendtner som vanlig fenomenal og satte ballen helt inne ved stanga, hans andre mål for kvelden og 14. for sesongen.

Lillestrøms keeper skulle få mye å jobbe med. Rosenborg hadde 12 skudd på mål i løpet av kampen, og ett av de kom også fra Birger Melings høyrefot, da venstrebacken kom seg fri på 16 meter og plasserte ballen mot lengste stolpe. Men Marić hindret Melings første mål i serien for RBK.

Birger Meling nær sitt første seriemål for Rosenborg. Fra før har han ett i NM.

Anders Ågnes Konrandsen sto for Rosenborgs siste sjanse med en sterk heading mot krysset, men igjen var Marić på plass med en hanske.

I andre enden av banen hadde Rosenborg full kontroll og tok en solid borteseier på Åråsen.