Helland-suser holdt ikke til seier

Helland klinket ballen i mål like før pause, men i andre omgang kom Odd tilbake og sørget for poengdeling på Lerkendal.

Annonse:

Endelig rullet ballen igjen på Lerkendal, i Eirik Hornelands første hjemmekamp som Rosenborg-trener. Åge sørget for en god stemning før kamp med å spille Bilde tå'n Ivers sammen med Kjernen på Øvre Øst.

Det tok litt tid før Rosenborg kom i gang, men da RBK startet å produsere sjanser var de også store. Pål André Helland slo et presist hjørnespark inn foran mål etter halvspilt omgang og Alexander Søderlund stanget ballen i tverrliggeren. 

Samme Søder var frempå noen minutter senere da Hedenstad raidet fremover på høyresiden og slo et tidlig innlegg. Spissen fra Tysvær kastet seg frem så lang han var, men fikk bare den lyse luggen på ballen og traff dermed ikke mellom stengene. 

Men ballen skulle i mål til slutt. Pål-André bestemte seg for å sørge for ledelse til pause da han klinket til fra 25 meter og sendte ballen som et prosjektil i hjørnet bak Rossbach. 1-0 etter halvspilt kamp.

Men det var Odd som skulle ta kommandoen i starten av andre omgang. Rosenborg slet med å klarere da gjestene etablerte seg inn på RBKs halvdel og da tok det knappe ti minutter før utligningen kom. Torgeir Børven kom seg fri fra markeringa og satte inn 1-1 fra kloss hold. 

Etter en periode med Odd-dominans kom Rosenborg mer og mer tilbake og presset for seiersmålet i sluttminuttene. Horneland satte inn Bendtner og dansken var nær ved å få avsluttet fra bra posisjon på første ballberøring, men ballen ble beinet til hjørnespark.

Dermed ble det 1-1 og poengdeling mot Odd.  


Kampfakta:

Rosenborg - Odd (1-0) 1-1
Eliteserien, runde 1
Lerkendal Stadion
8. april 2019 kl. 19.00
11 723 tilskuere

Rosenborg (4-2-3-1):

André Hansen

Vegar Eggen Hedenstad
Even Hovland
Tore Reginiussen
Birger Meling

Mike Jensen
Anders Ågnes Konradsen

Yann-Erik de Lanlay (David Akintola 67')
Gjermund Åsen
Pål-André Helland

Alexander Søderlund (Nicklas Bendtner 79')

Odds Ballklubb (4-3-3):

Sondre Rossbach

Espen Ruud
Fredrik Semb
Steffen Hagen
Birk Risa

Fredrik Nordkvelle
Fredrik Oldrup Jensen
Vebjørn Hoff

Elbasan Rashani
Torgeir Børven
Sander Svendsen (Jone Samuelsen 82')

Annonse fra Eliteserien: