Henriksen klar for Rosenborg

Markus Henriksen har skrevet under på en kontrakt med klubben ut 2024.

Annonse:

Markus Henriksen er klar for Rosenborg. 28-åringen har skrevet under en kontrakt ut 2024.

- Jeg er veldig stolt over å kunne spille for klubben i mitt hjerte igjen, og jeg ser frem til utfordringene som kommer, sier Markus Henriksen.

28-åringen er likevel ærlig på at det har vært vanskelige valg å ta den siste tiden.

- Jeg skal være ærlig å si at da jeg takket nei til videre spill i Bristol City trodde jeg ikke Rosenborg skulle være neste destinasjon. Men jo lenger tid det tok og etter mange prater med Micke og Åge, så følte jeg meg virkelig ønsket i Rosenborg. I tillegg har vi hatt en del familieråd som etter hvert fant ut at det er fint å bli i Trondheim, forteller Markus.


Mange tilbud

Men det har ikke vært mangel på tilbud til midtbanespilleren.

- Jeg har fått noen veldig gode tilbud som jeg har sagt nei til. Jeg valgte Rosenborg til slutt, sier han.

Og hvis noen er i tvil: Markus er svært motivert for å spille i den hvite drakta igjen.

- Hvis noen tviler på det, så kjenner de ikke meg og hvordan jeg fungerer. Når jeg først har tatt et valg, så står jeg for det og vil alltid gi 100 prosent. I tillegg føler jeg at jeg aldri har vært en bedre fotballspiller enn det jeg er nå. Rosenborg får en sulten og motivert Markus Henriksen, sier han.     

Markus trener for første gang med laget mandag klokka 13.00, og han gleder seg til å komme i gang.

- Åge er en fantastisk trener med en veldig bra CV. Jeg gleder meg til å bli kjent med spillergruppa og jobbe tettere med Åge.

Debut på torsdag

Med all sannsynlighet debuterer Markus mot PSV Eindhoven førstkommende torsdag.

- Det er slike kamper man gleder seg til å spille. PSV er nok favoritter, men vi har slått bedre lag enn det på Lerkendal tidligere

Micke Dorsin er selvfølgelig svært fornøyd med å ha signert Henriksen.

- Det er vi veldig glade for. Markus er høy klasse både som type og spiller. Han er en rosenborger, er fast på landslaget og er en ledertype. Det er et veldig godt signal at han vil komme hit for å bidra til å gjøre laget og klubben bedre.  

Henriksen spilte for Rosenborg i perioden 2009 – 2012 og står oppført med 118 kamper for klubben. Fra sin midtbaneposisjon har han så langt scoret 23 mål.

Sommer 2012 ble han solgt til nederlandske AZ. Der spilte han i flere år før turen gikk videre til Hull og Premier League. Han var på lån til Bristol City da corona-epidemien slo til og fikk kun 4 kamper for klubben. Han har vært klubbløs siden i sommer.

PS! Rosenborg ønsker velkommen til pressekonferanse med Markus Henriksen mandag klokka 10.00 på Scandic Lerkendal. Micke Dorsin vil også være til stede. 

Meld fra til medieansvarlig Jørgen Stenseth for mer informasjon og påmelding. Telefon: 92668124

Annonse fra Eliteserien: