Henter landslagsspiller til Rosenborg Kvinner

Kristine Minde forlater tysk Bundesliga og storklubben Wolfsburg til fordel for Rosenborg.

Annonse:

Kristine Minde, som står bokført med 107 landskamper for Norge, er spilleklar for RBK fra 1. august 2020 med kontrakt ut 2022. 

– Kristine er en spiller med mange landskamper og har i flere sesonger spilt utenlands. Hun har skaffet seg masse erfaring og vil ta med seg mye rutine inn i laget. Hun vil bli en referansespiller og det har vi vært på jakt etter lenge, sier hovedtrener Steinar Lein.

Stor tro på fremtidsplanene


– Jeg har fått et godt inntrykk av klubben og gleder meg over å bli del av et så sterkt navn. Jeg har stor tro på fremtidsplanene til Rosenborg og ønsker veldig gjerne å bidra med min erfaring og kvaliteter til at klubben når sine målsetninger, sier Kristine Minde.

Minde ble toppseriespiller i Arna-Bjørnar allerede som 15-åring i 2008. Fra 2014 spilte hun fire sesonger for Linköpings i Sverige, før turen gikk til Wolfsburg og Bundesliga i 2018.


Seriemester i Sverige og Tyskland

Mindes meritter som klubb- og landslagsspiller viser at Toppserien kan glede seg til en attraksjon utenom det vanlige. Hun ble seriemester i Sverige med Linköpings i 2016 og 2017 og cupmester for samme lag i 2014 og 2015. Med Wolfsburg vant hun «the double» i 2018 og 2019.

Minde har 107 A-landskamper og vant EM-sølv med Norge i 2013. Hun har også deltatt i VM 2015, EM 2017 og VM 2019. I VM i Frankrike i fjor sommer spilte Minde fra start i alle Norges fem kamper, inkludert kvartfinalen mot England. Hun debuterte for A-landslaget allerede i 2011 som 18-åring.

Spiller som setter standarden

– Dette er helt i tråd med vår langsiktige plan å være den mest attraktive klubben i Norge. Noen må bane vei, og en ambisiøs og erfaren Kristine Minde er akkurat en slik spiller som kan sette standarden og bekrefte klubbens satsing, sier daglig leder i Rosenborg BK Kvinner, Ragnar Slettestøl.

Annonse fra Eliteserien: