IMG_1424

Henter lovende 15-åring fra Oppdal

Akademileder Roar Vikvang er svært godt fornøyd med å ha kapret underskriften til det lovende stoppertalentet Håkon Røsten.

Annonse:

2005-modellen fra Oppdal har selvskreven i Gunnar Halles G15-landslagsstropp i 2020 og nå tar han nye steg når han forlater moderklubben til fordel for Rosenborg.

- Det er først og fremt kult å få muligheten til å representere Rosenborg. Dette blir veldig spennende, jeg gleder meg til å komme i gang, sier Røsten, som har vært en ivrig deltaker på Rosenborgs fotballskoler på både Oppdal og Kyrksæterøra i unge alder.

Klubben har dermed tidlig sett potensialet i sørtrønderen.

- For oss i Rosenborg er det akkurat slik vi ønsker det, når det dukker opp gode trønderske fotballtalenter. Det er ikke for oss i Rosenborg å bestemme hvor talentene kommer fra, det er det gode fotballmiljøer som skaper. Jeg vil derfor gi en stor honnør til Oppdal for den reisen som Håkon har hatt der frem til nå. Han har vært på landslag på 15-årsnivå og gjort det godt der. Nå skal han videre og ta nye steg, det tror vi at vi har muligheten til å bidra til å hjelpe han med i SalMar-akademiet. Gi skal gi han matching som gjør at han kan fortsette utviklingen sin og forhåpentligvis nå målene sine, sier akadamileder Roar Vikvang.

Målet for Røsten er enkelt: han ønsker å nå høyeste nivå i Norge og aller helst i svart og hvitt.

- Jeg ønsker å bli så god som mulig og ønsker å spille på toppnivå i Norge. Det er kanskje det største målet akkurat nå, sier Røsten.

Roar Vikvang er klar på at jobben til SalMar-akademiet er å legge tilrette for at Røsten og lagkameratene skal bli så god at de blir gode nok for å spille for RBK på A-lagsnivå. Han mener 15-åringen besitter noen ferdigheter som kan ta ham langt.

- Han er en moden fotballspiller ut i fra alder. Han er robust fysisk, men har samtidig ro i spillet sitt og er veldig god defensivt, som er en viktig egenskap for en midtstopper. Det handler om å nekte motstanderen å score mål og det er han god til. Han er også god i den offensive delen av spillet, så han har med seg et veldig godt utgangspunkt når han kommer hit. Så har vi snakket med ham om at reisen er i en veldig tidlig fase enda og han er bare 15 år. Det handler om å holde seg skadefri og få kontiunitet i treningshverdagen, så tror jeg vi sammen kan få til noe veldig bra, sier Vikvang.

Røsten har tidligere hospitert med Rosenborg G16- og G18-lag og vil fortsette denne ordningen frem til sommeren, når han har fullført ungdomsskolen. Neste sommer vil han slutte seg til klubben på permanent basis.

Annonse fra Eliteserien: