Her er årets drakt

Rosenborg går utradisjonelt til verks med årets drakt.

Annonse:

- Det er ingen tvil om at vi har gjort et modig valg. Men Rosenborg ønsker å være i front av utviklingen, og det mener jeg vi er med denne drakten. Dette er fremtiden, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug.

Erik Botheim viser stolt frem Rosenborg-drakta 2020.
Erik Botheim viser stolt frem Rosenborg-drakta 2020.

Drakten er laget i 100% resirkulert polyester med det nyeste innen aerodynamisk teknologi. Den transporterer fukt bort fra kroppen lynkjapt, er superlett og føles silkemyk ut mot kroppen. Den er ekstremt slitesterk, og når den tas på, former den seg etter kroppen og gjør det umulig for motstanderen å dra i. 

Men mest imponerende er at studier gjort i forbindelse med utviklingen av denne drakten viser at ved å fjerne ermene sparer man nesten 0,5 sekund på hver 15. meter.

- Vi har fått dispensasjon fra NFF slik at vi kan spille i drakter uten ermer. Når det gjelder tettsittende drakter, så er ikke det nytt. Derfor har vi valgt å ta det ett steg lengre med tigths i stedet for shorts. Og resultatet synes vi ble veldig bra, fortsetter Moe Dyrhaug.  

Tightsen er en superskinny faster than light-modell som er utviklet i samarbeid med sprinteliten. 

Erik Botheim har fått æren av å vise frem årets drakt. Det er foreløpig usikkert når han kan vise seg fram på Lerkendal i den nye uniformen. Men det er ingen tvil om at han gleder seg. 

- Jeg var skeptisk da jeg så drakten for første gang, men etter å ha prøvd den på, er det ingen tvil om at alle gutta kommer til å elske den. Den sitter som støpt på kroppen. Deilig, sier Erik Botheim.


 

 

 

Annonse fra Eliteserien: