Her er dommen over treningsleiren

MARBELLA: Årets første treningsleir er over. Her er spillernes dom over oppholdet for laget og sin egen del.

Annonse:

- Det har vært et bra opphold. For min egen del har det gått bra, men det tror jeg alle her vil si hvis de hadde fått samme spørsmål. Det har vært tøffe treninger og nivået på spillsekvensene har vært mye høyere enn på samme tid i fjor, sier Pål-André Helland.   

Fredag er laget tilbake i Trondheim etter 11 dager i Spania. Utbyttet har har vært bra, forteller Erlend Dahl Reitan. 

- Det har vært bra. Vi har trent godt og blitt enda tettere som gruppe. For min egen del har det stadig gått bedre. Jeg har fått vist frem en del av mine gode sider så langt, og har planer om å vise enda mer i tiden fremover. Så jeg gleder meg til fortsettelsen. 

- Som ny i gruppa siden fjoråret. Hvordan har nivået vært?

- Jeg hører gutta si at det er bedre nå enn på samme tid i fjor. For meg er det naturlig å sammenligne med Glimt, og intensiteten er cirka på samme nivå. Men her har vi bedre enkeltspillere. Jeg er veldig fornøyd med hvordan det har sett ut frem til nå, og tror vi bare vil bli bedre fremover, sier Reitan. 

- Min verste bursdag

Edvard Tagseth har fått mye ros fra medspillere og trenere under oppholdet. Men når vi snakker med han etter oppholdets siste økt torsdag ettermiddag, var han selv lite fornøyd.

- Kanskje rosen har gått til hodet på meg, for det jeg presterte på dagens trening var elendig. Skikkelig elendig. Det er kanskje den verste bursdagen jeg har hatt, sier Tagseth som fylte 19 år torsdag. 

Men alt er ikke bekmørkt selv om det virker sånn rett etter trening.

- Det har vært en bra treningsleir for laget og for min egen del. Det er klart det er artig at trenerne synes jeg gjør en god jobb, sier Tagseth.

Dino Islamovic har bare fire treningsdager med laget etter overgangen fra Østersund. Svensken forteller at han allerede har funnet seg godt til rette.

- Spillerne har tatt veldig godt i mot meg og treningene har gått bra. Det kommer til å ta litt tid å få relasjonene på banen til å sitte, men det kjennes greit allerede, sier Islamovic.  

Flyter bedre

André Hansen deltok i sin første spillsekvens etter operasjonen under torsdagens trening. RBK-keeperen har sakte, men sikkert, jobbet seg tilbake.

- Jeg er i rute til å være tilbake som planlagt selv om man alltid håper ting skal gå enda fortere, sier han.

- Hva med det du har sett på treningsfeltet av laget?

- Jeg har ikke fått sett alt, men av det jeg har sett, så virker det som spillet flyter bedre. Det har vært mye folk i godt slag og det har vært et veldig bra giv, sier han. 

Rosenborg reiser hjem fra Spania fredag morgen. I helga har spillerne fri, før en ny treningsuke starter på madag. Neste helg er det klart for årets første treningskamp når Stjørdals/Blink er motstander. 

Annonse fra Eliteserien: