Herlig snuoperasjon i Bergen!

Rosenborg fikk en tidlig scoring i mot, men viste en sterk lagmoral i Trond Henriksens trener-comeback da kampen ble snudd til seier med scoring i siste minutt.

Det var Brann som kom best i gang på Brann stadion, og scoret allerede etter fem minutter. Bamba som kom seg ned til linja og la ut til Komsoon som sendte bergenserne i føringen.

Førsteomgang ble preget av to lag som var upresise, men Rosenborg spilte seg opp. Brann la seg dypt og satset på kontringer, mens RBK trillet ball. RBK var lenge for lite nøyaktig til å sette Brann på store prøver, mens Brann rotet bort flere gode kontringsmuligheter. Men det skulle komme en utligning før pause. Pål André Helland slo et lavt frispark hardt og presist på første stolpe, hvor Even Hovland bredsidet inn 1-1, to mintter inn i tillagt tid! En flott frisparkvariant av Rosenborg og gnisten var tent.

Vegard Forren og Ali Ahamada ser at Even Hovland banker inn utligningen på overtid i første omgang. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Avgjorde med sterk sluttspurt

For der Brann var best i starten av første omgang, var Rosenborg best fra start i andre. Islamovic kom tidlig til to avslutninger i farlig posisjon, men uten å sette Ali Ahamada på de store prøvene. Midtvegs i omgangen holdt Brann på å tilrive seg initiativet igjen, men André Hansen stoppet sluttproduktet, et skudd fra Robert Taylor etter 71 minutter.

Rosenborg viste tydelig at de tre poengene var viktig for klubben, og satte inn en sluttspurt hvor Brann ble presset skikkelig tilbake i egen 16-meter. Innbytter Carlo Holse leverte et hardt skudd fra 17 meter etter 84 minutter, men satte ballen like utenfor nærmeste stolpe.

Presset bare økte mot Brann-forsvaret, og noe som endte med at de rotet det skikkelig i kampens 90. minutt. Brann mistet ballen utenfor egen 16-meter og Holse hugget til på den løse ballen. En Brann-spiller forsøkte å klarere, men en aggressiv Holse og ballen gikk i bue over egen keeper til en 2-1-ledelse for Rosenborg! Målet ble også avgjørende og Rosenborg tok en viktig og herlig seier i Bergen!

Brann - Rosenborg (1-1) 1-2