Holdt ikke inn med ti mann

Rosenborg må fortsatt vente på årets første seier, selv etter å ha snudd kampen med ti mann. En tidligere RBK-junior ble matchvinner for Bodø/Glimt minutter før slutt.

Lagene åpnet jevnt på Lerkendal, men utover i omgangen tok Glimt mer og mer over. RBK kom ikke opp i Glimt-spillerne som fikk kjørt sitt presise pasningsspill rundt RBKs 16-meter. En god Philip Zinckernagel var involvert i det meste som gjestene skapte, og satte André Hansen på en skikkelig prøve etter åtte minutter. Skuddet fra 18 meter hadde retning krysset, men Hansen gikk ut i full strekk og reddet.

Full strekk fra den solide RBK-keeperen hjalp dessverre ikke etter halvspilt førsteomgang. Glimt hadde fått straffespark og Philip Zinckernagel var presis. Hansen var etter ballen, men det var for godt satt helt nede ved stolperoten.

Glimt dikterte kampen før pause og det var fortjent at de ledet da lagene gikk i garderoben. Og det skulle bare bli værre i minuttene etter hvilen. Kun sju minutter ut i omgangen mistet RBK ballen og Birger Meling kastet seg inn for en rask gjenvinning. Det endte med at han traff en Glimt-spiller og fikk rødt kort.

Snudde kampen med ti mann

Det virket som at Rosenborg våknet av utvisningen. Det kom også ny energi inn på midtbanen i form av Gjermund Åsen og Anders Trondsen, og sistnevnte skulle ha mye å si for snuoperasjonen som skulle komme.

Dommeren var ikke nådig med Birger Meling etter en takling og ga rødt kort. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

67 minutter vart spilt da Trondsen ble spilt gjennom av Samuel ute på venstresiden og slo en flott ball mellom backrekka og keeper. Foran mål jaget Dino Islamovic og presset Fredrik Bjørkan til å sette ballen i eget mål.

Rosenborg fikk skikkelig tenning nå og kjørte på. Kvarteret senere var Anders Trondsen igjen avgjørende i et godt angrep. Vegar Eggen Hedenstad slo et flott innlegg fra høyre og Trondsen satte kontant inn RBKs ledermål!

Glimt slo tilbake

Men det skulle ikke holde hele veien. Et seiersvant Bodø/Glimt satte inn en skikkelig sluttspurt og fikk betalt. Tre minutter før full tid ble Kasper Junker spilt gjennom sentralt i banen og var kald alene med André Hansen. 2-2.

Og så, i det 90. spilleminutt var det tiden for tidligere Rosenborg-junior Ola Solbakken å vise seg frem. Melhus-gutten stupte frem på et innlegg og bredsidet inn vinnermålet for Bodø/Glimt. Dermed gikk Rosenborg på et nytt tap i en trist og vanskelig sesongåpning.

Rosenborg - Bodø/Glimt (0-1) 2-3