Holse-dynamitt i RBKs tiende strake hjemmeseier

Carlo Holse sendte et utsolgt Lerkendal til himmels da han satte ballen i nettaket to minutter før slutt.

Annonse:

Høstkamp, flomlys, dugg i gresset og et utsolgt Lerkendal Stadion satte rammene for oppgjøret da Bodø/Glimt kom til Lerkendal i den tredje siste serierunden. Og det skulle til slutt bli drama som leverte til forventningene!

Kjernen hadde allerede holdt det gående med sang i 50 minutter da kampen ble blåst i gang, men det var fortsatt gjestene fra Bodø som hadde mest energi ute på banen fra start. Etter stillingskrig i knappe 20 minutter var det Runar Espejord som vippet stillingen Glimts vei med en heading fra kloss hold.

Glimt fortsatte å være det førende laget etter scoringen. RBK slet med å vinne viktige dueller og tok heller ikke vare på mulighetene da de fikk bygget opp etablert spill. Dermed var det ikke helt ufortjent for Glimt å lede etter halvspilt kamp.

Etter pause kom RBK ut i en mer offensiv versjon. Laget sto høyere uten ball, presset bedre og klarte sakte, men sikkert å ta over initativet i spillet. Både Casper Tengstedt og Tobias Børkeeiet kom til avslutning, men traff ikke mål.

Fire kaotiske minutter

Til slutt skulle RBK få betalt. Carlo Holse var bestemt da han fikk muligheten fra spiss vinkel etter 72 minutter og sendte en suser langs bakken mellom beina på keeper og i mål!

Dette ble starten på fire kaotiske minutter på Lerkendal. For tre minutter senere slo Glimt tilbake da Pellegrino sleivsparket på 20 meter, men ballen falt ned til Hugo Vetlesen som satte ballen forbi André Hansen fra fem meter - Glimt var i ledelsen på ny.

Men RBK lot seg ikke sette ut av spill av scoringen og bare minuttet senere smalt det igjen i den andre enden. Per Ciljan Skjelbred flikket ballen flott til Casper Tengstedt som viste flott avslutningsteknikk fra 12 meter da han satte ballen ned ved stolperoten til 2-2!

Dejlig dansk samarbeid

Et utsolgt Lerkendal heiet Rosenborg fremover mot slutten. Det vart tre poeng som gjaldt, og da kampuret gikk inn i det 88 minuttet satte Casper Tengstedt på storfarten på høyresiden. Glimt-oppasseren ble liggende igjen i gresset etter løpsduellen og fikk se Tengstedt slå ballen inn på bakre stolpe hvor Carlo Holse dunket den opp i nettaket til et enormt jubelbrøl! Rosenborg snudde kampen og vant 3-2 - Rosenborgs tiende strake hjemmeseier!

Kampfakta:

Rosenborg - Bodø/Glimt (0-1) 3-2
Eliteserien, kampdag 28
Lerkendal Stadion
30.oktober 2022 kl. 17.00
21 275 tilskuere

Rosenborg:

Asset 1 Asset 2
1
A. Hansen

2
E. Reitan
7
M. Henriksen
15
S. Rogers

32
L. Cornic
Substituted out 87'
11
V. Jensen
Substituted out 60'
8
T. Børkeeiet
10
C. Holse
Goal 73'
Goal 88'
20
E. Tagseth

27
O. Sæter
Substituted out 60'
17
C. Tengstedt
Substituted out 91'
Goal 77'
Innbyttere
18
R. Giampaoli
Substituted in 87'
41
S. Nypan
80
K. Ingason
19
A. Pereira
39
M. Broholm
21
O. Skarsem
Substituted in 91'
5
P. Skjelbred
Substituted in 60'
24
S. Tangvik
22
S. Vecchia
Substituted in 60'
Innbyttere
 • 18
  R. Giampaoli
  Substituted in 87'
 • 41
  S. Nypan
 • 80
  K. Ingason
 • 19
  A. Pereira
 • 39
  M. Broholm
 • 21
  O. Skarsem
  Substituted in 91'
 • 5
  P. Skjelbred
  Substituted in 60'
 • 24
  S. Tangvik
 • 22
  S. Vecchia
  Substituted in 60'
Eliteserien
Vi støtter denne kampen

Annonse fra Eliteserien: