Holse klar for Rosenborg

Rosenborg og FC København er enige om en overgang for Carlo Holse.

Annonse:
Carlo tok en selfie fra sitt hotellrom etter at overgangen var klar.
Carlo tok en selfie fra sitt hotellrom etter at overgangen var klar.

Rosenborg er enige med FC København om en overgang for Carlo Holse. Den danske 20-åringen har skrevet under en 4-årskontrakt med Rosenborg.

- Jeg er veldig glad for å ha signert for Rosenborg. Jeg går fra en stor skandinavisk klubb til en annen, sier Carlo Holse.

Holse har spilt 46 kamper for FCK siden debuten i 2017. I fjor var han utlånt til Esbjerg hvor han spilte 15 kamper. 20-åringen spiller også på det danske U21-landslaget og har spilt aldersbestemt fotball for Danmark siden han var 16 år gammel. 

Holse rådførte seg med Ståle Solbakken før han tok valget om å skrive under for Rosenborg.

- Han fortalte kun positive ting om klubben og rådet meg til å ta dette valget. Det er jo også en del dansker som har gjort det riktig bra i Rosenborg. Nicklas (Bendtner) fortalt mye positivt om Rosenborg også. Jeg har også hatt veldig gode samtaler med Eirik Horneland og Micke Dorsin, forteller Holse. 

- Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

- Jeg har bra fysikk og er god teknisk. Jeg er venstrefotet og trives best ute på høyrekanten. Men kan spille i alle offensive posisjoner. Jeg er også godt vant med å spille 4-3-3 fra landslaget, sier han.

- Hvilke forventninger har du?

Jeg forventer å spille mye, score mål og bidra til at laget vinner. For laget sin del er målet å vinne ligaen og komme seg ut i Europa, sier Holse. 

Dorsin er veldig glad for å ha sikret seg underskriften til Holse.

- Dette er en ung spiller som har vært med på mye allerede. Han er oppfostret i FCK som har vinnerkulturen i veggene slik som i Rosenborg. Carlo er en fotrapp spiller som kan spille kant, men også bidra i en indreløperrolle. Jeg vil også rose FCK for en veldig god dialog rundt denne overgangen, sier Dorsin. 

Holse kommer til Trondheim på søndag og trener etter planen med Rosenborg første gang på mandag. 

 

 

Annonse fra Eliteserien: