Holte signerte proffkontrakt med Rosenborg

Magnus Holte binder seg til Rosenborg til 2025.

Annonse:

Spisstalentet fra Ler har hatt en kjempesesong i svart og hvitt. 16-åringen står med 27 mål på elleve kamper på G16-nivå i 2022, hvor tolv av dem er kommet på seks kamper i nasjonal liga. I tillegg har Holte scoret mål både på G19-nivå og for Rosenborg 2 i 3. divisjon denne sesongen. I sommer har han fått prøvd seg på flere A-lagstreninger og fredag skrev han under på en proffkontrakt med Rosenborg.

- Dette er stort, først og fremst. Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse. Jobben starter nå og jeg har en ambisjon om å kjempe meg opp på RBK 2 og så videre opp til A-laget, sier Holte.

- Magnus er en veldig spennende spiss. Vi har sett ham en stund der han imponerer, scorer og er en herlig type som gir meg troen. Så vet vi at når vi holder på med unggutter, vet man aldri hvordan han håndterer veien videre med å holde fokus på å være toppidrettsutøver og levere kvalitet i treningene. Med en sånn kontrakt har vi troen på at han kommer til å gjøre det ,sier fungerende akademileder, Christer Basma.

Holte kom til Rosenborg fra Nardo foran 2021-sesongen. Der spilte han blant annet med Sverre Halseth Nypan. 

Annonse fra Eliteserien: