Horneland ny RBK-trener

Eirik Horneland har skrevet under en toårskontrakt med Rosenborg Ballklub.

Annonse:

Eirik Horneland er Rosenborgs nye hovedtrener. 43-åringen har skrevet under en toårskontrakt.

Karl Oskar Emberland er ansatt som assistenttrener - også han på en toårskontrakt. Horneland og Emberland har trent FK Haugesund sammen de to siste sesongene. 

Trond Henriksen blir også en del av trenerteamet, og fortsetter som assistenttrener slik han gjorde det i fjor høst under Rini Coolen.

RBKs nye assistenttrener Karl Oskar Emberland.
RBKs nye assistenttrener Karl Oskar Emberland.

Veien til Rosenborg

Horneland ble assistenttrener i Haugesund da han la opp som spiller i 2009. Sammen med hovedtrener Jostein Grindhaug ledet han laget frem til 2015 da han fikk tilbud om jobben som tre

ner for G18-landslaget. 

Etter to år i Norges Fotballforbund tok han over som hovedtrener for Haugesund i oktober 2016. Samme høst ledet han Haugesund til en sterk 4. plass i Eliteserien og Europa League-kvalik. 

I 2017-sesongen lå Haugesund godt an til en ny god plassering, men en skuffende avslutning på sesongen gjorde at laget havnet på en 10. plass.

I fjorårets sesong var imidlertid Haugesund å regne med igjen. Laget endte til slutt på fjerdeplass og ny Europa League-kvalik.

Emberland ble Hornelands assistenttrener i Haugesund foran 2017-sesongen.

50-åringen har bakgrunn som trener og sportslig leder i Sportsklubben Vard gjennom en årrekke. Han ledet også Sogndal i tre sesonger mellom 2007-2009. 

Annonse fra Eliteserien: