Høsten i gang for de unge på Lerkendal

Stor pågang på RBK Skolens treningstilbud

Annonse:

– Høstsesongen har skutt fart. Vi får stadig inn påmeldinger til RBK Fotball etter skoletid og RBK Utvikling, sier Mats Langmo Karlstrøm i RBK Skolen.

Les mer om RBK Skolen her

Han administrerer RBK Skolen, avdelingen i Rosenborg Ballklub som holder ulike fotballtreningstilbud for barn og unge.

– Vi nærmer oss normaltilstand og tar fortsatt smittevern på største alvor. Det ser ut til å fungere bra. Deltakerne er flinke til å holde seg hjemme hvis de føler seg syke. Vi har hatt null smittetilfeller siden vi åpnet for aktivitet igjen i juni i fjor.

Rosenborg Ballklubs egen SFO, RBK Fotball etter skoletid, kan melde om mange nye påmeldte siden oppstarten 16. august. Fotballfritidsordningen holder til på Lerkendal og har åpent mandag til fredag hele skoleåret, og tar imot barn fra 3.–9. klasse.

– Det har vært en travel men artig høst så langt. Trenere og deltakere gir alt på treningsfeltet hver eneste dag. Vi tror kvaliteten på treningene gjør at enda flere vil prøve ut dette, sier Erik Selnæs som har ansvar for fotballfritidsordningen.

Han poengterer at alle RBK Skolens treningstilbud skal være et tillegg til egen klubbaktivitet.

– Noen får aldri nok fotball og deltakerne er i en gullalder for å kunne trene mye, sier Selnæs.

Snart starter også RBK Utvikling på søndager. Treningstilbudet er for jenter og gutter 11–14 år og samler unge fotballspillere fra hele Trøndelag.

– Søndag 3. oktober smeller det i ABRA-hallen. Det er så artig at mange vil komme til oss og lære å spille RBK-fotball, sier Vegard Skorstad, trenerveileder og sportslig ansvarlig i RBK Skolen.

Det siste året har avdelingen jobbet med å utvikle og systematisere fotballpensumet sitt.

– Nå får vi sett hvordan pensumet i RBK-fotball fungerer satt i system. Skoleringsplanen baserer seg på A-lagets og akademiets sportsplan, og dekker alt fra tekniske til fysiske ferdigheter hos barn i alderen 7–14 år, sier Skorstad.

Foruten å trene barn og unge i påmeldingsbaserte treningstilbud, bidrar trenerne i RBK Skolen på flere plan i klubben.

– Flere av trenerne bidrar inn mot A-laget og akademilagene med analyse. Noen har også erfaring i å trene akademilag i Rosenborg og seniorlag i 2. og 3. divisjon, sier trener og analytiker Per Jarle Dalum.

Det å samarbeide på tvers av avdelinger, alderstrinn og lag virker å være en styrke.

– Dette gir en forståelse for hva som kreves for å kunne spille RBK-fotball, og hva som kreves av en RBK-spiller. Vi får stadig styrket referansene våre, også gjennom at vi trener kretslagene Team BDO på guttesiden, sier Dalum.

Men trenerne er klare på at det ikke er alle som kan bli RBK-spillere for kvinne- eller herrelaget til Rosenborg.

– RBK Skolen er åpent for alle. Selv om mange tidligere deltakere spiller i SalMar Akademiet i dag, er det viktigste at spillerne gjør sitt beste uansett ferdighetsnivå. Fotball skal først og fremst være steinartig, også er det noen få som vil legge ned den ekstra innsatsen som kreves for å bli skikkelig god, sier Skorstad og får anerkjennende nikk fra sine kolleger.

Kjenner du noen som ikke får nok fotball? Sjekk ut RBK Skolens treningstilbud her

Om du vil lære øvelser og pensum i RBK-fotball, sjekk ut RBK Skolens Skoleringsplan

Annonse fra Eliteserien: