Hyllet Skarstein på Brakka

For fem dager siden tok Birgit Skarstein sitt tredje VM-gull i singelsculler på rad. I dag fikk hun sin velfortjente hyllest på RBK-brakka.

Annonse:

Det var Kjell Bjarne Helland i Trøndelag idrettskrets som tok initiativet til dagens sammenkomst på RBK-brakka. Trondheims ordfører Rita Ottervik og fylkesordfører Tore Sandvik var stolte talere og roste både Skarsteins idrettsprestasjoner og hennes humør og samfunnsengasjement. 

Birgit Skarstein mottok i mai den høythengende Egebergs Ærespris på Idrettstinget. Og under para-VM i Østerrike for få dager siden forsvarte hun sin tittel som verdens raskeste kvinne i singelsculler over 2000 meter.

190906-skarstein-2

Rita Ottervik gjorde et humoristisk forsøk på å adoptere Birgit til Trondheim kommune, men ble raskt arrestert av Idrettstingets Ole R. Jørstad.

I likhet med dagens hovedperson har han også bakgrunn fra Sportsklubben Nessegutten på Levanger. Og hans spådom om at Skarstein med tiden blir klubbens fjerde representant i Idrettstinget har nok lave odds.

190906-skarstein-3

Da Birgit Skarstein tidligere i år fylte 30 år fikk hun naturlig nok en RBK-drakt med nr 30 på ryggen i gave fra Rosenborg Ballklub. Skarstein ble årets trønder i 2016, har fem VM-medaljer i roing og fire i langrenn.

I takketalen la hun ikke skjul på at hun var RBK-fan og stolt over å være trønder. Suksessen i sommerens VM førte også til at hun er kvalifisert til neste års OL i Tokyo.

190906-skarstein-1

 

Annonse fra Eliteserien: