- Ikke gode nok per nå

Even Hovland mener Rosenborg må stikke fingeren i jorda etter 1-2-tapet i Haugesund.

Annonse:

Årets andre tap mot Haugesund og det første serietapet i serien på elleve kamper. Det var et faktum da dommer Trond Døvle blåste av kampen på Haugesund stadion.

- Dette var fryktelig dårlig. Jeg føler vi hadde kontroll på kampen, men vi skapte bortimot ingenting og ble alt for omstendelige med ballen. Haugesund fikk 1-0 på en kontroll og var farlige da vi mistet ballen. Vi må finne ut av dette, for det var rett og slett ikke godt nok, sier Even Hovland.

- Skaper for lite

Midtstopperen var nærmeste Rosenborger da matchvinner Martin Samuelsen bredsidet inn 2-1-scoringen rett før slutt, kun minuttet etter at Bjørn Maars Johnsen hadde utlignet for gjestene.

- Det er utilgivelig av oss å slippe inn mål så fort, men sånn er det ofte i fotball der det snur fort. Jeg har ikke sett TV-bildene, men jeg det føltes ut som at det var offside. Alle gjør feil og akkurat det er ikke noe vi kan få gjort noe med. Det vi må jobbe med er å få det offensive spillet til å sitte, for vi greier ikke skape nok sjanser til å vinne denne kampen, sier Hovland.

- Ute av våre hender

Rosenborg er fem poeng bak bronseplasserte Odd når seks serierunder gjenstår. Dermed står klubben i fare for å gå glipp av europacup-kvalifisering neste sesong.

- Odd ga oss en mulighet, men vi er ikke gode nok per nå. Når vi ikke klarer å ta med oss poeng fra Haugesund, blir det tøft for oss å henge med. Hele sesongen har vært tung for oss, bortsett fra kvalifiseringen til Europa. Det meste har gått galt, men nå må vi sørge for å avslutte med stil. Det er ute av våre hender, men vi må bare sørge for å vinne flest mulig kamper og telle opp til slutt, sier Hovland.

Han er en av fem Rosenborg-spillere som slutter seg til den norske A-lagstroppen som møter Spania og Romania i EM-kvalifiseringen de kommende ukene. Neste Rosenborg-kamp er borte mot Kristiansund lørdag 19. oktober, før Sporting i Lisboa og Molde på Lerkendal venter den påfølgende uken.

Annonse fra Eliteserien: