Ingason klar for Rosenborg

Rosenborg er enig med den islandske seriemesteren Vikingur om en overgang for angrepsspiller Kristall Máni Ingason.

Annonse:

20-åringen har skrevet under på en kontrakt som gjør ham til Rosenborg-spiller ut 2026-sesongen.

- Det har vært interesse fra andre klubber, men da jeg hørte at Rosenborg var interessert, var valget enkelt. Det er en stor klubb og jeg ble veldig gira , sier Ingason til RBK.no.

Klar fra 1. august

Ingason fullførte den medisinke testen og skrev under på kontrakten mandag, før han satt seg på flyet tilbake til Reykjavik og Island, der han skal spille to seriekamper for Vikingur. Angrepsspilleren slutter seg til Rosenborg-troppen i slutten av juli og er spilleklar når overgangsvinduet åpner 1. august.

- Vi er veldig glade for at Kristall valgte oss i konkurranse med andre klubber i Skandinavia og ellers i Europa. Han er en spennende ung spiller vi har stor tro på, som vi mener kan bidra både umiddelbart og i fremtiden, sier Rosenborgs sportslige leder, Micke Dorsin.

Landslagsspiller for Island

Ingason står med ni kamper for Islands U21-landslag og bidro sterkt med tre scoringer i de to siste gruppespillskampene da Island sikret playoff-plass til EM. Dermed venter Tsjekkia i dobbeltmøte i september for å få plass i neste års EM, der Noah Holm, Sander Tangvik og Edvard Tagseth kan bli motstandere. Ingason står også notert med to A-landslagskamper for Island, begge under en januarturné i Tyrkia tidligere i år.

Angrepsspilleren vant både serie- og cup med Vikingur i fjor og scoret i Champions League-kvalifiseringen mot Malmö. Nå gleder han seg til å vise seg frem i Eliteserien.

- Jeg er en veldig kreativ spiller, som liker å ha ballen og liker å skape sjanser og mål. Da jeg kom tilbake til Island (kom til Vikingur i 2020 etter tre år i akademiet til FC København) var jeg høyreback, så jeg har utviklet med mye siden den tiden. Jeg har blitt en mye mer offensiv spiller. Dere får vente og se, sier Ingason.

Annonse fra Eliteserien: