Islamovic bytter landslag

Skal representere foreldrenes hjemland Montenegro.

Annonse:

Søndag reiste 26-åringen til hovedstaden Podgorica for å gjennomføre prosessen for å få dobbelt statsborgerskap mellom Sverige og Montenegro.

- Det var en vanskelig beslutning å velge bort Sveriges landslag. Jeg er jo svensk, men samtidig har jeg store følelser for Montenegro. Mine foreldre er derfra og jeg har mine røtter der. Det var vanskelig, men jeg kjente at det er dags for meg å ta en beslutning, sier Dino Islamovic til RBK.no.

Foreldrenes hjemland

Islamovic er født og oppvokst i Sverige etter at foreldrene flyktet fra et daværende krigsherjet Jugoslavia. Nå får familie og slekt trolig muligheten til å se Dino ta på seg de røde og gule fargene til Montenegro.

- Jeg vet de kommer til å bli veldig stolte over å se at jeg representerer landet deres. De har aldri hatt en mening om at jeg skulle spille for Montenegro, men latt meg ta valget selv. Jeg tror de ville vært stolte uansett om det var Sverige eller Montenegro, sier Islamovic. 

Møtte landslagssjefen 

Islamovic står bokført med én landskamp for Sverige etter å ha spilt 90 minutter i en vennskapskamp mot Moldova i januar. I og med at han ikke har spilt kvalifisering- eller sluttspillskamper for svenskene, vil FIFA kunne godkjenne byttet.

- Jeg har hatt muligheten i nesten ett år. De (det montenegrinske fotballforbundet) har vært interessert en stund. Nå har jeg tatt det neste steget ved å gå til Rosenborg og tenker at landslagsspill er viktig for en spillers karriere. Det er en ære å kunne representere et landslag og jeg kjenner at det skal bli bra å spille for dem. Montenegro har noe nytt på gang nå. Jeg ønsker å være med på starten av en ny reise, sier Islamovic.

RBK-spissen møtte både landslagssjef Faruk Hadzibegic og fotballpresident Dejan Savicevic søndag, før han gjennomførte det formelle nasjonsbyttet og fikk nytt pass mandag.

- Jeg hadde en god prat med dem. De liker meg som spiller og har fulgt meg en stund. Det kjennes positivt ut. Jeg ønsker veldig gjerne å være en del av den nye generasjonen som kommer opp, sier Islamovic. 

Annonse fra Eliteserien: