- Jeg har noe ugjort i Rosenborg

Per Ciljan Skjelbred er klar for Rosenborg fra i sommer.

Annonse:

- Det var naturlig for meg å komme hjem nå. Jeg har vært lenge i Tyskland og har hatt det veldig bra her. Men barna mine har blitt såpass store nå og kona mi har fått seg jobb ved universitetet i Trondheim. Det var rett og slett på tide å komme hjem nå. Jeg har savnet Trondheim, sier Per Ciljan Skjelbred.

Micke Dorsin reiste hjem til Per i Berlin hvor avtalen ble undertegnet. 
Micke Dorsin reiste hjem til Per i Berlin hvor avtalen ble undertegnet. 

Skjelbred har skrevet under en 2,5-årskontrakt med Rosenborg, men skal fullføre sesongen i Tyskland før han kommer tilbake til Trondheim. Skjelbred er spilleklar for Rosenborg 1. august. 

- Jeg sitter med en god følelse. Jeg har bevist hva jeg er god for i mange år her, men føler nå at jeg er ferdig med Tyskland. Alternativet hadde vært å dra videre et annet sted, det var ikke mangel på tilbud. Men da Micke (Dorsin) ble sjef og begynte å ringe meg, var det en naturlig avgjørelse å komme hjem, sier han.

Skjelbred skifter ut kamper mot Dortmund og Bayern München i Bundesliga med Eliteserie. Til sommeren fyller han 33 år. Er motivasjonen fremdeles til stede?

- Motivasjonen min har alltid vært på plass. Jeg gir alltid jernet. Når dommeren blåser i fløyta gir jeg alt, uansett hvem jeg møter og hvor vi er. Det har vært en av mine styrker at jeg alltid gir alt enten det er på trening eller i kamp. Og akkurat det har bidratt til at jeg har spilt ganske mye i Tyskland, sier Skjelbred, som ifølge seg selv ikke har forandret seg veldig mye siden han dro.


- Jeg har fått ni års erfaring fra Bundesliga, jeg har blitt eldre og har vært med på oppturer, nedturer og en del skandaler. Og jeg har møtt mange mennesker som sikkert har forandret meg på veien. Men når jeg er hjemme på Lade sammen med kompisene mine og ser ut på Trondheimsfjorden, så er det ikke mye som har forandret seg, sier han med et smil.

- Hvem blir Per i garderoben når du kommer tilbake til Rosenborg?

- Det er klart at jeg har opplevd mye og jeg tar nok større plass nå enn da jeg dro. Jeg har en del erfaring og forlanger nok mer av mine medspillere nå. Men det er klart jeg trenger litt tid på å spille meg varm og komme tilbake i kulturen. Men jeg tror ikke det tar lang tid før det smeller igjen, sier han.

- Hvordan ser du for deg livet i Trondheim når du kommer tilbake?

- Jeg vet ikke. Det er kanskje det som skremmer meg mest. Fotball er fotball uansett hvor du er, men jeg gleder meg til å være sammen med kompisene mine igjen. Til å plukke opp trådene etter ni år. Jeg har ikke kunne vært på festene, bursdagene og bryllupene. Jeg gleder meg til å bli kompis igjen.

Skjelbred har i første omgang skrevet under en kontrakt ut 2022, men utelukker ikke å holde på i lang tid fremover.

- Jeg holder på så lenge det er artig. Det er det viktigste for meg. Det brenner i kroppen fremdeles på hver eneste trening. Jeg gleder meg til å komme hjem. Jeg har noe ugjort i Rosenborg. Seriegull er en ting, men det jævla cupgullet skal jeg ha. Jeg gir meg ikke før det er i havn, sier Skjelbred.

Mange lurer på hvilket draktnummer Skjelbred skal ha når han kommer tilbake til Rosenborg i sommer. Og da spesielt om han kan tenke seg å spille med nummer 6.

- Det er ikke hvilket som helst nummer og ikke hvilken som helst spiller som har hatt det nummeret. Det blir som i ishockey der ingen rører Wayne Gretzky sin drakt nummer 99, men jeg skal ta en prat med Roar og tenke litt på det. Jeg kan være åpen for det, men da skal det være med Roars velsignelse, sier han.

- Hva gleder du deg mest til med å komme hjem til Rosenborg og Trondheim?

- Bare det å ha på seg drakta igjen og dra på Lerkendal. Den følelsen har jeg ikke hatt på lenge. Det å springe utpå der å spille for trønderne. Og vise ungene mine som er store RBK-supportere hva Rosenborg er. Jeg vil vise dem en del av livet mitt som har vært veldig viktig. Oppveksten min har vært på Brakka og det vil jeg vise dem og dele med dem.

 

Annonse fra Eliteserien: