- Jeg satser på å være med for fullt om ikke lenge

Vebjørn Hoff snakker i detaljer om den alvorlige skaden og veien for å komme tilbake på fotballbanen. Se unike bilder fra situasjonen der han ble skadet og fra opptreningen som fulgte.

Annonse:

Vi går tilbake fire og en halv måned i tid. Datoen er 25. august og Rosenborg skal spille avgjørende playoff-kamp mot Rennes på Lerkendal om litt over ett døgn. Startelleveren skal gå gjennom taktisk trening for å forberede seg på hva de skal gjøre for å snu 0-2 fra første oppgjør i Frankrike. Vebjørn Hoff har vært selvskreven på laget hele sesongen og er tiltenkt indreløperrollen også i skjebnekampen. Men en halvtime inn i treningen - og kun et par minutter ut i formasjonsøvelsen - høres et kraftig smell på banen og Hoff blir liggende etter å ha utført en enkel vending. 

25-åringen skjønner raskt hva som har skjedd.

- Jeg følte foten svikte og hadde en følelse av å bli sparket ned. Jeg har hørt mange snakke om den følelsen tidligere. Jeg visste jeg stod alene, så etter beskrivelsene var jeg ganske sikker på at akillesen hadde røket. Jeg skriker til de rundt at akillesen har røket og skriker mer i redsel enn i smerte, sier Vebjørn Hoff.

Hør Hoff snakke om skadesituasjonen og se unike bilder av hendelsen pluss opptreningen på Rosenborgs YouTube-kanal eller i videovinduet nederst.

Skjermbilde 2022-01-15 kl. 13.40.25.png
Her ryker Vebjørn Hoffs høyre akilles. Se hele situasjonen i videoen under.

Midtbanespilleren blir båret av banen av lagkamerat Erlend Dahl Reitan og det medisinske apparat. På vei inn i garderoben kommer sjokket snikende.

- Det ble veldig virkelig da jeg ble båret av banen og ligger i garderoben med hele fysioteamet rundt og det kommer leger fra klinikken. Det var vel et av de tyngste øyeblikkene. Da gråt jeg i fem minutter. Det er det verste mareritt for en fotballspiller, du vet det tar lang tid og det kommer til å kreve mye av deg. Møtet med kjæresten hjemme var tungt, men etter det er jeg tidlig innstilt på jobben som skal gjøres, sier Hoff.

Har jobbet hardt i styrkerommet

RBK-spilleren ble operert allerede dagen etter skaden oppstod. Deretter ble det noen uker på sofaen med en månesko spesialtilpasset skadestedet. Så begynte den lange ferden mot å bli skadefri, fra å røre på tærne - via å lære seg å gå skikkelig på høyrefoten - til i dag der han løper, trener styrke og gjør balløvelser med joggesko i gymmen.

- Jeg har jobbet veldig tett med Arve (Næss Kjøsnes, fysioterapeut i Rosenborg) hele veien. Vi har kranglet, vært uenig og diskutert mye. Vi har hatt dårlige perioder og jeg har vært tettere med Arve til tider enn hun hjemme. Vi begynner å se lys i enden av tunellen og det har gått fint. Alt i alt har jeg hatt god oppfølging og Arve har tatt godt vare på meg, sier Hoff.

Skjermbilde 2022-01-15 kl. 13.39.09.png
Styrkerommet ved RBK-garderoben har vært Vebjørn Hoffs andre hjem de siste 20 ukene.

Dette er de neste delmålene

Ålesunderen skal ha på seg fotballsko for første gang førstkommende mandag og sikter på å være med på feltet når RBK-spillerne samles til første fellestrening neste lørdag. 

- Jeg håper på å være med laget mye i januar og for fullt i februar. Det er der vi har satt mål akkurat nå, sier Hoff - fullt klar over at han skal bryte en mental barriere når han går inn for full maskin på feltet igjen.

- Jeg har fleipet litt med at jeg håper det første som skjer er at jeg blir sparket ned. Da vet du at holder den da, holder den alt. Da blir den mentale veggen borte med en gang. Det blir en jobb å gå ut der, slippe alt og stole på at alt er som det skal være. Jeg tror det skal være der, men den blokken må du gjennom, sier han.

Hør Hoff snakke om skadesituasjonen og se unike bilder av hendelsen pluss opptreningen på Rosenborgs YouTube-kanal eller i videovinduet nederst.

Annonse fra Eliteserien: