Johansson er Rosenborgs nye hovedtrener

Alfred Johansson har skrevet under på en treårskontrakt med Rosenborg.

Annonse:

Den svenske treneren hentes fra FC København og blir Rosenborgs nye hovedtrener. Johansson skrev i ettermiddag under på en kontrakt som binder ham til klubben ut 2026-sesongen.

- Det er deilig å endelig sitte her. Det har vært en lang og god prosess sammen med styret og den sportslige ledelsen. Vi har snakket om hvor klubben kommer fra og hvor den ønsker å ta veien. Begge parter følte at det var en god match. Derfor sitter vi her nå, sier Johansson.

- Hva tenkte du da du hørte om interessen fra Rosenborg?

- Tross at jeg er ung har jeg fått muligheten til å se Rosenborg da jeg var liten og begynte å elske fotball. Derfor vet jeg hvor stor denne klubben er og ble såklart veldig interessert da jeg hørte om interessen. Jeg er glad for å sitte her i dag, sier Johansson.

33-åringen kommer opprinnelig fra Enköping og har vært innom på trener- og ledersiden i akademiene til Djurgården og AIK, men han har vært i FC København siden 2019. I høst har han ledet ungdomslaget til en svært imponerende rekke med kamper i ungdommens Champions League, der laget har slått både Bayern München og Manchester United, før de sikret førsteplass gruppespillet med en 6-0-seier over Galatasaray tidligere denne uken.

Rosenborgs nye hovedtrener kommer til Trondheim med en offensiv tilnærming.

- Det herlige med at jeg sitter her nå er at vi en god match med hva Rosenborg ønsker å stå for og hva jeg står for. Rosenborg står for en offensiv fotball der vi skal fremover i banen, men også at vi er et sterkt kollektiv defensivt. Det er noen av sakene jeg står for, sier Johansson.

Bli bedre kjent med Rosenborgs nye hovedtrener i det første eksklusive intervjuet på Rosenborgs Youtube-kanal eller i videovinduet under.

Annonse fra Eliteserien: