John Krogh er død

Med vemod mottok vi meldingen om at vår tidligere spiller John Krogh er gått bort.

Med vemod mottok vi meldingen om at vår tidligere spiller John Krogh er gått bort. Etter en lengere tids sykdom sovnet han inn den 18. januar, 80 år gammel. Med hans bortgang har vi mistet en fargerik og svært populær spiller fra tidlig 60-årene. John vokste opp i området rundt Møllenberg/Rosenborg og med den adressen ble Rosenborg Ballklub det naturlige valg for den unge og lovende fotballspilleren.

På aldersbestemte lag markerte han seg tidlig som en særdeles talentfull spiss med de rette egenskapene som avslutter. Etter juniortiden dro han til sjøs en periode og valgte å spille for Freidig da han gikk i land. Sånn sett gikk han glipp av klubbens første mesterskap i 1960, men senere meldte han seg til tjeneste for gamleklubben og John gjorde seg spesielt bemerket i årene 1961/62 (maratonserien), og i 1963 hvor han var klubbens toppscorer. I de tre årene scoret han 39 mål for RBK.

Suksess hadde han også på landslaget i samme periode. Han fikk med seg 11 A-kamper, og spesielt huskes han fra 4-3 seieren mot Skottland på Brann stadion i Bergen i 1963, hvor han scoret ett av målene. Dessverre for Rosenborg Ballklub og Trondheims-fotballen ble hans karriere her hjemme alt for kort. Med løfter om jobb dro han til den sydsvenske byen Karlshamn i 1964 hvor han spilte på nivå to for Høgadals IS, en relativt ukjent klubb for oss her hjemme. Oppholdet ble kortvarig, og en lei ankelskade medførte at han valgte å legge skoene på hylla etter sesongslutt.

Som spiller hadde John alt som skulle til for å bli en angrepsspiller på høyt nivå, sterk i kroppen, hurtig og med sitt gode skuddben ble han en fryktet goalgetter. Privat omgjengelig og blid og alltid med et glimt i øyet. Han vil bli savnet av mange medspillere og venner i RBK og vi lyser fred over hans minne.

For Rosenborg Ballklub

Tor Kleveland

Annonse fra Eliteserien: