Jublet for tre viktige bortepoeng

RBK fikk en drømmeåpning, med to flotte scoringer, mens Sander Tangvik dro frem en viktig strafferedning like etter pause da RBK tok en svært viktig og etterlengtet borteseier mot Vålerenga.

Annonse:

Det var to lag i motgang som møttes på Intility Arena. Vålerenga måtte ta poeng for å unngå å ligge på kvalifiseringsplass med fire runder igjen, mens Rosenborg måtte ha tre poeng for å holde nedrykksdramaet på en armlengdes avstand. 

Ole Sæter ble med til Oslo, men var ikke klar til å starte etter sykdom. RBKs toppscorer ble erstattet av Isak Snær Thorvaldsson, som skulle bruke kun elleve minutter på å vise seg frem! Nelson mottok ballen på kanten av 16-meteren og spilte en nydelig stikker gjennom til Thorvaldsson som skled gjennom VIF-forsvaret og rolig satte inn 0–1 alene med keeper!

Og bare to minutter senere var det Nelsons tur. Denne gang var det Emil Frederiksen som sto for gjennomspillet  - en skjult pasning av svært hæy klasse - gjennom til Nelson som fra samme posisjon som Thorvaldsson var like iskald og trillet inn 0–2! En drømmestart for Rosenborg som ledet med to før kvarteret var spilt!

 

Vålerenga slo tilbake

Etter en sterk åpning av RBK klarte Vålerenga sakte, men sikkert å bite seg mer fast lenger oppe i banen, og kom til et par halvsjanser. Det låg en redusering i luften og etter halvtimen fikk Henrik Bjørdal lagt inn på bakre hvor Andrej Ilic headet inn reduseringen fra kloss hold. 1–2 holdt seg til pause. 

Tangvik med ny strafferedning

Vålerenga fikk straffespark allerede to minutter ut i andre omgang, men Sander Tangvik sto frem og reddet forsøket fra Stefan Strandberg - Tangviks andre strafferedning på to kamper!

Begge lag hadde bedre kontroll defensivt i andre omgang, noe som var fordel Rosenborg som hadde ledelsen i kampen. Men Vålerenga skulle få sin store muligheten til poeng etter 66 minutter da Ilic headet fra god posisjon, men i tverrliggeren! 

Innbytterduo markerte seg

Med 20 minutter igjen kom Ole Sæter og Per Ciljan Skjelbred inn, og duoen markerte seg etter bare fire minutter! Skjelbred vant ballen og sendte den videre til Sæter som dunket til i steget fra 20 meter, overraskende nok til at Storevik som aldri rakk ned i hjørnet og det sto 1–3!

Mot slutten var Rosenborg solide og var nærmere 1–4 enn Vålerenga var redusering. Ole Sæter tok en tunnel i siste ordinære minutt og sendte et skudd like utenfor krysset. Tre minutter senere kunne han og resten av RBK juble for tre etterlengtede og viktige bortepoeng med 1–3 på Initity! 

ENDELIG BORTEJUBEL: Rosenborg-supporterne har fylt bortefelt etter bortefelt i motgangen og kunne endelig juble for tre viktige poeng.
ENDELIG BORTEJUBEL: Rosenborg-supporterne har fylt bortefelt etter bortefelt i motgangen og kunne endelig juble for tre viktige poeng.

Kampfakta

Vålerenga – Rosenborg (1–1) 1–3
Eliteserien, kampdag 26
Intility Arena, Oslo
29. oktober 2023 kl. 19:13

Mål:

0–1 Isak Snær Thorvaldsson 11'
0–2 Jayden Nelson 13'
1–2 Andrej Ilic 30'
1–3 Ole Sæter 75'

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
24
S. Tangvik

25
A. Andersson
16
H. Røsten
23
U. Yttergård Jenssen
19
A. Pereira

14
E. Frederiksen
8
T. Børkeeiet
Substituted out 63'
41
S. Nypan
Substituted out 93'
10
O. Selnæs
11
J. Nelson
Substituted out 72'
Goal 14'

17
Í. Þorvaldsson
Substituted out 73'
Goal 11'
Innbyttere
9
O. Sæter
Substituted in 73'
Goal 76'
46
S. Havig
44
M. Holte
38
M. Ceïde
Substituted in 93'
45
J. Reitan-Sunde
5
P. Skjelbred
Substituted in 72'
6
S. Väänänen
Substituted in 63'
28
R. Wiedesheim-Paul
Innbyttere
 • 9
  O. Sæter
  Substituted in 73'
  Goal 76'
 • 46
  S. Havig
 • 44
  M. Holte
 • 38
  M. Ceïde
  Substituted in 93'
 • 45
  J. Reitan-Sunde
 • 5
  P. Skjelbred
  Substituted in 72'
 • 6
  S. Väänänen
  Substituted in 63'
 • 28
  R. Wiedesheim-Paul

Annonse fra Eliteserien: