KFUM ble festbrems på Lerkendal

Rosenborg bød til fest, men leverte ikke som håpet foran 21500 tilskuere. Det endte med tap mot nyopprykkede KFUM.

Trondheim bød på 24 grader og strålene sol da Rosenborg og KFUM møttes på et utsolgt Lerkendal på 16.mai. Men det aller første oppgjøret mellom lagene skulle ikke inn med kursiv i historiebøkene for RBKs del.

Allerede etter seks minutter måtte RBKs og Eliteseriens toppscorer Ole Sæter ut med skade. KFUM startet med mye energi og fikk et lite press på RBK de første minuttene. RBK red det av og da gikk det ikke lang tid før ballen lå i nettet i motsatt ende av banen, riktignok med litt hjelp. Adrian Pereira la inn langs bakken og Momodou Nije satte ballen i eget mål.

Selv om RBK nok var favoritter før oppgjøret mot de nyopprykkede fra Ekeberg i Oslo var det en jevn førsteomgang. KFUM kom med en advarsel da Petter Dahl Nosa kom til en stor sjanse etter 31 minutter, men satte ballen over fra seks meter!

Kun noen få minutter senere gjorde KFUM alvor av det hele da en klarering gikk i beina på kaptein Robin Rasch som satte ballen ned i hjørnet til 1-1. Dermed likt på Lerkendal etter halvspilt kamp.

Ny smell etter to minutter

Det var spenning rundt hvordan RBKs pausejusteringer skulle slå ut. Jayden Nelson kom inn for Jesper Reitan-Sunde, men som resten av RBK-laget skulle andreomgangen bli et bunnpunkt for sesongen. Det skulle kun ta to minutter før KFUM gikk opp i ledelsen da RBK mistet ballen på KFUMs halvdel, og gjestene fikk spille seg rett i bakrom bak et forsvar som ble halsende etter Petter Nosa Dahl som rundet Tangvik og satte ballen i mål.

KFUM var tøffere og raskere opp i duellene og kriget RBK ut av rytmen. Samtidig var RBK i urytme i angrepene sine og stort sett svært ufarlige. Kvarteret ut i omgangen økte gjestene til 1-3, igjen etter et ballmist fra et svært uryddig RBK. Denne gang var det Johannes Nunez som var sist på ballen.

Alfred Johansson forsøkte flere grep, men det ga ikke resultater. Mot slutten ble også Markus Henriksen flyttet opp som spiss, og fikk litt mer luftstyrke på topp. Men RBK slet så mye med angrepsrytmen at det uansett ikke endret kampbildet. Dermed endte kampen med 1-3-tap mot KFUM.

Rosenborg - KFUM (1-1) 1-3