Kjørte over Viking i hjemmeåpningen

Femmålsseier og fem forskjellige målscorere da Rosenborg bød til fest i årets første hjemmekamp.

Endelig var det Eliteserie igjen på Lerkendal, og for en kveld det skulle bli. I det 102. møtet mellom de to klubbene tok Rosenborg fort initiativet. Det ble litt oppjaget i starten, men Rosenborg fikk etterhvert stabilisert seg og satte opp noen gode angrep. Etter 25 minutter smalt det fra kapteinen. Markus Henriksen var på plass da ballen landet på 22 meter, og han plasserte den vakkert og kontrollert nede i hjørnet bak Austbø!

Rosenborg hadde ballen klart mest før pause og presset Viking mer og mer. Viking forsøkte å ri av presset inn mot hvilen, men klarte ikke å stå i mot på overtid da Adam Andersson la et lavt innlegg fra venstre og Stefano Vecchia satte ballen i mål!

Glitrende andreomgang

Og presset fra Rosenborg bare økte i andre omgang. En frisk Gulliermo Molins kom inn i pausen og bidro satte Iven Austbø på prøve med en styring etter et innlegg etter noen få minutter, men Austbø avverget med en god redning.

Rosenborg satte opp tempoet og løp gjestene i stykker. Viking slet voldsomt med Rosenborg aggressive gjenvinningsspill, hvor RBK vant tilbake ballen og startet nye angrep gang på gang. 13 minutter var spilt av andre omgang da Erlend Dahl Reitan såg at Eyjolfsson ble igjen i angrep etter en dødballsituasjon og fant islendingen med en smart pasning. Holmar knuste alle i lufta og headet inn 3-0 i et tomt mål.

RBK ville ha mer

Nå kom Rosenborg-angrepene som dønninger mot Vikings etterhvert hullete forsvarsmur. Gjestene slet med de mange bevegelsene til RBK-spillerne, men det var et nytt initativ fra dypt i banen som skulle sørge for 4-0. Zachariassen forserte med ballen inn på 16-meter før han trillet den forbi keeper, som hadde tyngden på feil fot.

Også det femte og siste målet var av det pene slaget. Carlo Holse ble spilt gjennom på venstresiden og la direkte inn til debutant Gulliermo Molins som satte frem foten og plasserte ballen flott ned i lengste hjørne. Rosenborg med en festforestilling og 5-0 på Lerkendal!

Rosenborg - Viking (2-0) 5-0