- Klubben har en evne til å løfte seg i slike kamper

Åge Hareide mener Rosenborg europacup-erfaring kan gi en fordel mot nykommerne fra Tyrkia.

Annonse:

Onsdag ettermiddag stilte bursdagsmannen på Rosenborgs obligatoriske pressekonferanse foran kvalikoppgjør til Europa League. Der fikk Hareide spørsmål om hvem han mener er favoritter foran skjebnekampen, der man forventer langt tøffere motstand enn mot Breidablik og Ventspils i de innledende rundene.

- Denne klubben har hatt en egen evne til å løfte seg i internasjonale oppgjør. Det er kanskje det vi er nødt til igjen nå. Vi må løfte oss i flokk og sammen ha den gulroten det er å spille i Europa, som skaper utvikling for laget og klubben, sier Hareide. 

Rosenborg har spilt gruppespill i Europa League i fire av de fem seneste sesongen og senest i fjor da klubben kvalifiserte seg til sitt tredje strake gruppespill. Alanyaspor spiller på sin side sin aller første kamp i europeiske turneringer etter å ha avsluttet en svært fremgangsrik sesong i august. RBK-treneren håper rutinen kan vippe det i hjemmelagets fordel på Lerkendal.

- Laget deres har veldig lite internasjonal erfaring og vi spiller en annen type fotball enn de er vant til. De har sin måte å spille fotball i Tyrkia og jeg har møtt tyrkiske lag før både med klubb og landslag. De blir oppdratt på samme måte i Tyrkia og er veldig like, sier Hareide og fortsetter:

- Det er veldig mange gode individualister, men av og til svikter kollektivet. Det er det vi håper på at vi kan få til mot dem i mårra. Jeg håper at våre trekk får Alanyaspor ut av balanse, sier RBK-treneren.

Rosenborg - Alanyaspor spilles torsdag 24. september klokken 19 for tomme tribuner. Kampen kan du se på adressa.no og VG+.

Foto: NTB

Annonse fra Eliteserien: