Knepent bortetap mot Sporting

Det ble et jevnt oppgjør mellom Sporting og Rosenborg, men portugiserne dro det lengste strået med en knepen seier.

Annonse:

Det ble en jevn og rolig åpning på kampen i Lisboa, men etter 17 minutter var vertene svært nærme på et frispark som Bruno Fernandes dunket i tverrliggeren. To minutter senere var de grønne igjen frempå, da Vietto fikk headet mot første stolpe, men Hansen var raskt på plass og gjorde en god redning.

Men Rosenborg skulle også vise godt angrepsspill da Lundemo sendte Åsen på løp, som i spilte gjennom Samuel på venstresiden. Han la inn til Akintola som dessverre fikk et dårlig treff fra 13 meter og keeper hadde kontroll.

Den største RBK-sjansen før pause skulle Sporting stå for. På et hjørnespark satte midtstopper Coates ballen rett i Doumbia og i tverrliggeren bak Sporting-keeperen!

191024-sporting-rbk-4
Stang ut for Rosenborg etter corner

 

Andre omgang startet temposvakt, men Rosenborg såg etterhvert mulighetene mot et Sporting som slet med sitt spill, og tok initiativet en periode. Da kampen rundet timen spilt kom Akintola seg fri på høyre og hadde både Søderlund, Samuel og Gjermund Åsen som nærmet seg gode plasseringer i boksen, men dessverre gikk pasningen i en Sporting-fot og situasjonen ble avverget. 

I en kamp hvor begge lag hadde store vanskeligheter med å skape målsjanser, måtte scoringen komme etter en uheldig og litt tilfeldig involvering. Et innlegg ble slått inn i RBK-feltet og det ble en heading fra Yannick Bolasie hvor ballen gikk rett ned i bena til Hovland og forbi en helt utspilt André Hansen. Sporting i ledelsen etter 71 minutter. 

Rosenborg skulle få en enorm sjanse sju minutter senere. Et innlegg fra høyre gikk over to spillere i feltet og falt ned til innbytter Anders Ågnes Konradsen som ikke traff ballen fire meter fra mål! 

Sporting vant 1-0.

Kampfakta:

Sporting - Rosenborg (0-0) 1-0
UEFA Europa League, kampdag 3
Estádio José Alvalade
24. oktober 2019 kl. 21.00

Mål:
1-0 Yannick Bolasie 71'

Rosenborg (4-3-3):

Sporting CP (4-3-3):

Renan Ribeiro

Valentin Rosier
Sebastián Coates
Jérémy Mathieu
Marcos Acuña

Bruno Fernandes
Idrissa Doumbia
Wendel

Yannick Bolasie
Luiz Phellype (Pedro Mendes 65')
Luciano Vietto (Cristian Borja 85')


Luis Maximiano
Tiago Ilori
Cristian Borja
Eduardo
Miguel Luis
Jesé
Pedro Mendes

Annonse fra Eliteserien: