Knepent tap i den første treningskampen

Rosenborg presset høyt og hadde mye ballbesittelse i hele kampen mot Las Palmas U19, men klarte ikke å svare på vertenes tidlige scoring

Las Palmas' U19-lag var verter i årets første treningskamp, en kamp som varte i to ganger 30 minutter. Det gikk ikke mange minuttene før man kunne se et tydelig mønster i RBKs spill. Alfred Johanssons utvalgte presset aggressivt og skyhøyt, og vant flere ganger ballen utenfor vertenes 16-meter.

Men det var Las Palmas som skulle så for omgangens øyeblikk da ballen ble klinket helt opp i krysset fra 30 meter, og det på deres eneste skudd.

Rosenborg kom også til 2-3 gode målsjanser i løpet av den 30 minutter lange førsteomgangen, men avslutningene var fortsatt januar-preget.

Store endringer til pause

Som annonsert gjorde "Affe" store endringer i pausen og følgende spillere entret banen: Tangvik, Holte, Bjørlo, Selnæs, Røsten, Singsdal Volden, Väänänen og Andersson.

I andre omgang hadde RBK ballen mer og bosatte seg nærmest på Las Palmas halvdel. Ole Selnæs ble sentral som boksåpner med sitt blikk og gode venstrefot og satte sendte gjennom medspillerne sine flere ganger.

Hjemvendte Marius Broholm fikk en enorm sjanse halvveis ut i andre omgang, men sleivet på skuddet fra åtte meter. Morten Bjørlo var involvert i mye i og rundt Las Palmas 16-meter, og fikk kronet det hele da han skaffet straffespark helt på tampen. Dessverre reddet keeper forsøket fra Bjørlo selv.

På overtid fikk førstereisgutt Håkon Singsdal Volden en enorm mulighet til å sette sitt navn på blokka, igjen etter innlegg fra Bjørlo, men headingen fra få meter gikk utenfor. Dermed endte årets første treningskamp med et knepent 0-1-tap.

Las Palmas U19 - Rosenborg (1-0) 1-0