Knepent tap i Molde

Rosenborg var nær å hente inn Moldes tomålsledelse, men seriemestrene tok alle poengene på Aker Stadion.

Et skikkelig leven i bortesvingen satte en flott ramme på et utsolgt Aker Stadion, og det var Rosenborg som umiddelbart tok kontroll på banespillet. Men Molde var skarpe på kontringer og fikk vist det allerede på sin første sjanse etter åtte minutter. Ola Brynhildsen ble spilt i bakrom på høyresiden og satte ballen forbi Andre Hansen til 1-0.

Åpnet seg etter hvilen

Resten av førsteomgangen skulle bestå av mange tøffe dueller og få målsjanser. Rosenborg forsøkte å slå tilbake, men et solid Molde-forsvar hadde kontroll på det som kom.

Etter pause åpnet kampen seg og da kom også sjansene. RBK kom til to store sjanser på rappen, først da Casper Tengstedt fikk muligheten fra sju meter, men forsøket gikk i leggen til keeper! På det påfølgende hjørnesparket vant Sam Rogers i lufta og headet fra kloss hold, men keeper reddet!

Mester-marginer ga 2-0

Hjemmelaget skulle igjen vise sin effektivitet noen minutter senere, og hadde marginene som lag i flytsonen gjerne har da Ola Brynhildsen fikk et halvdårlig treff, som likevel traff metallet bak André Hansen. Ballen falt ned til Fofana på ti meter, som satte ballen via Sam Rogers og i mål.

Men Rosenborg ga seg ikke. En svært god Leo Cornic herjet på høyresiden og fikk sin fortjente scoring etter 76 minutter da han kjempet seg foran forsvarsspilleren på et innlegg fra Tagseth og reduserte fra kloss hold.

Nå var Rosenborg inne i en god periode og presset Molde inn i egen 16-meter. RBK fikk mange hjørnespark og innlegg og Tobias Børkeeiet var nær utligningen like før slutt da han fikk headet fra sju meter, men ballen gikk rett på keeper! Dermed ble det et ettmålstap på Aker Stadion.

Casper Tengstedt kom til en stor sjanse i andre omgang, men traff keepers legg fra åtte meters hold.

Molde - Rosenborg (1-0) 2-1