Knuste Vålerenga og tok sølv

Rosenborg dominerte fra start til slutt på Lerkendal og vant 3-0 over Vålerenga.

Rosenborg måtte ta tre poeng for å sikre andreplassen og Champions League-kvalik. Og hjemmelaget gikk i strupen på Vålerenga fra start.

Men selv om Rosenborg dominerte banespillet og kom til mange innlegg, klarte de ikke å skape de helt store sjansene de første 45 minuttene.

4124 tilskuere hadde tatt turen i det kalde novemberværet. De skulle få langt mer å juble for i 2. omgang.

For Rosenborg fortsatte kjøret mot Vålerenga, og nå kom også sjansene på rekke og rad. Anna Jøsendal herjet med Vålerenga ved flere anledninger, og var svært nære utelling. Det virket uunngåelig at målet skulle kommer, og det gjorde det også etter drøye timen.

Emilie Joramo skjøt via et Vålerenga-bein og inn i nettmaskene og endelig kunne Lerkendal juble. Bare noen minutter senere doblet Sara Hørte ledelsen med et flott hodestøt. 3–0 kom etter et selvmål som satte den siste spikeren i kista for Vålerenga.

Dermed ble det sølvmedaljer og kvalik til Champions League neste år.