harviken-3

- Kommer inn med en trygghet

Mathilde Harviken har vært en del av et Rosenborg-lag som har vunnet alle kampene til nå - uten å slippe inn mål. Det gir selvtillit å ta med seg inn til møte med Brann på søndag.

Annonse:

Rosenborg - Brann og Brann - Rosenborg er en klassiker i norsk fotball som siden 2022 også har rukket å bygge seg opp som et kult rivaloppgjør mellom to av ligaens dominerende lag. Søndag møtes lagene for aller første gang på Brann stadion i en kamp landslagsspiller Mathilde Harviken gleder seg til.

- Jeg forventer at det blir en veldig spennende kamp. Det bør bli en artig kamp å se på mellom to gode lag som har gjort det bra så langt, sier Harviken.

Er det litt ekstra å møte Brann?

- Ja, selvfølgelig. Det har jo vært to lag som har kjempet i toppen i flere sesonger, så sånn sett er det en morsom kamp på mange måter. Det har vært ekstra spesielt å møte dem de siste sesongene, så det blir vel det i år, sier hun.

22-åringen har spilt samtlige minutter for Rosenborg i de fem kampene som har vært til nå. Det har endt i fem seiere (1-0-seier i fire på rad) og Harviken har tilgode å oppleve et baklengsmål. Før eller siden sprekker nullen for Rosenborg, men godt forsvarsspill bygger selvtillit før utfordringene kommer som perler på en snor utover våren.

- Det er selvfølgelig en trygghet at vi har vært solide bakover, så har vi klart å score til slutt i kampene våre. Men det er ikke noe vi tenker altfor mye på, men vi vet at vi er gode i forsvar og må selvfølgelig ta det med oss. Så skal vi angripe kampen, sier Harviken.

Så lenge vi vinner, så kan vi vel like gjerne vinne 1-0 som 5-4 på søndag?

- Ja, det viktigste er at vi vinner, ler hun.

Rosenborg vant tilsvarende oppgjør 4-1 på bortebane under vårsesongen i fjor og vant 2-0 på Lerkendal på sommeren. Brann vant 2-0 i Bergen under lagenes tredje og siste oppgjør på høsten i fjor.

Brann - Rosenborg spilles søndag klokken 14:30 på Brann stadion og kampen vises på TV2 Play/TV2 Sport 1.

Annonse fra Eliteserien: