– Kommer til å synes at vi har jobbet med angrepsspill

Mads Pettersen og Cesilie Andreassen om status på Rosenborgs kvinnelag drøye to uker før serieåpningen hjemme mot Arna-Bjørnar.

Annonse:

Rosenborg-kvinnene har lagt bak seg nok en treningsøkt på Koteng Arena og begynner se slutten på en lang oppkjøring. Seriestarten venter tredje helgen i mars for et Rosenborg-lag uten en permanent trenerløsning når vi nærmer oss månedsskiftet.

– Man trenger en hærfører, men samtidig opplever jeg at både spillerne og resten av støtteapparatet er veldig gode i hverdagen. Vi har fått trent bra og utviklet spillet fra det som vi har evaluert tidligere at vi skal bli bedre på, sier sportslig leder, Mads Pettersen.

Pettersen har sammen med Robin Shroot hatt ansvaret for laget på treningsfeltet og i kamp, i tillegg til hans ordinære rolle som sportslig leder.

– Status akkurat nå er at vi har en bra tropp og et bra lag som har jobbet mye med angrepsspill. Jeg tror at vi kommer til å score flere mål og at det kommer til å synes at vi har jobbet med den delen av spillet, sier han og oppsummerer:

– Status er også at vi håper å komme i mål på trenerfronten. Samtidig har vi noen spillere med litt småskavanker som henter i littegrann, men det nærmer seg når vi setter i gang 16. mars, sier Pettersen.

DSC00203-edited.jpg
Mads Pettersen er aktiv på Rosenborgs treningsfelt.

– Det står åpent ennå

Rosenborg har jobbet mye med det offensive spillet i vinter og med flere nye ansikter på feltet, har det blitt mye tid på å bygge relasjoner.

– Vi begynner å glede oss til å komme i gang og begynner å bli lei av oppkjøring. Jeg gleder meg til å spille om poeng igjen. Vi har jobbet hardt og vi har jobbet godt, så blir det veldig spennende å få testet seg mot Toppserie-motstand, når vi også har fått satt laget mer, sier Cesilie Andreassen.

Etter 9-0-seier over Folkets Lag, har Rosenborg testet seg mot LSK Kvinner og Stabæk i vinter. De to sistnevnte kampene endte med henholdsvis 1-1 og 0-0 i den spanske vinden på La Manga. 

– Jeg føler ikke vi har fått så mange svar egentlig. Det er vanskelig å bedømme kampene på La Manga i vinden mot LSK og Stabæk. Det som funket på gressbanen der, trenger ikke å funke på en kunstgressbane i Norge. Så det står litt åpent enda, sier Andreassen.

Ny kamp på lørdag

Nye svar søkes allerede lørdag når Kil/Hemne er motstander i nest siste treningskamp før alvoret starter. Andreassen forventer at publikum skal få se mer av hva som har vært fokus på treningsfeltet den siste perioden.

– Jeg har lyst til å se et Rosenborg-lag som ønsker å angripe mye. Et lag som kommer med mange folk i angrep og skape mange vendinger. Få mange avslutninger på mål og skape sjanser, siden det er det vi har jobbet mest med den siste perioden, sier hun.

I den siste treningskampen venter Stabæk på bortebane om en drøy uke, før seriestarten på Koteng Arena en uke senere.

– De neste ukene skal vi fortsette å spisse formen og så må vi fokusere litt på det defensive også. Men det handler først og fremst om å score flere mål og jobbe med angrepsspill, sier Mads Pettersen.

NB! Rosenborg–Kil/Hemne spilles lørdag 2. mars klokken 14.00 på Koteng Arena, mens seriepremieren spilles på samme arena lørdag 16. mars klokken 15.00 mot Arna-Bjørnar. 

Sikre deg sesongkort til alle kamper på Koteng Arena her.

Annonse fra Eliteserien: