- Kona meldte meg på

En ny runde med EuroFIT er i gang. Gutta møttes på Brakka for første gang denne uka.

Annonse:

Denne uka startet runde to av EuroFIT. 40 menn skal gjennom et 12-ukers program hvor de forhåpentligvis skal få til en varig livsstilsendring. 

Alle som deltar i år ble plukket ut allerede for ett år siden. Men siden dette er et forskningsprosjekt trengte man en kontrollgruppe. Dermed måtte 40 av de totalt 80 mennene vente et år før de fikk sette i gang.

Det ga ulike utslag blant de fremmøtte denne uka. En av deltakerne hadde så mye motivasjon i fjor at han har tatt av 30 kilo det siste året. Mens andre fortalte at motivasjonen ikke var like stor nå som for ett år siden.

- Det blir vår oppgave å motivere dem og det skal vi klare. Målet er at de skal bli mer aktive og få bedre kostholdsvaner. Og at de skal opprettholde disse endringene på sikt, sier EuroFIT-trener Lasse Hoftun. 

Lasse Hoftun forklarer deltakerne om deres nye bestevenn: skritt-telleren.
Lasse Hoftun forklarer deltakerne om deres nye bestevenn: skritt-telleren.

Sammen med klubbens andre EuroFIT-trener Vegard Skorstad, skal han lose deltakerne gjennom tre måneder med trening og ny kunnskap.

40 menn er delt opp i to grupper som møtes på Brakka én gang i uka. Første oppmøte handlet det om å bli kjent med hverandre, men også få utdelt en en skritt-teller som de skal ha i bukselomma de neste månedene.

Motivasjonen for å delta var også ulik blant deltakerne. Noen hadde blitt meldt på av kona, mens andre var lei av kulemagen. Bedre helse var andre argument og alle har lyst til å bli i bedre form. Stillesittende arbeid har gjort at mange har fått noen kilo for mye. 

- Første gang vi møtes er selvfølgelig litt spennende, men gutta fant tonen raskt. Vi hadde det veldig artig med gjengen i fjor, og det kommer garantert til å bli like artig i år, sier Skorstad. 

EuroFit

  • Rosenborg samarbeider med Norges idrettshøgskole i et forskningsprosjekt som skal få overvektige menn mer fysisk aktive og i bedre form. Det er utviklet et fysisk aktivitet- og livsstilsprogram for å hjelpe fans i Europa (blant andre Porto, Benfica, PSV, Manchester city, Arsenal og Everton) med å bli mer aktive og mindre stillesittende. I Norge er det Rosenborg, Strømsgodset og Vålerenga som deltar.

Annonse fra Eliteserien: