- Kvaliteten er mye høyere

MARBELLA: Eirik Horneland er fornøyd med utbyttet etter de første treningsdagene i Marbella.

Annonse:

Rosenborg-treneren har lagt opp til et ordentlig blodslit på årets første treningsleir, med morgen- og ettermiddagsøkt hver dag.

– Som for alle lag i denne fasen, gjelder det å bygge fysikk. Samtidig må vi jobbe med å få nok kvalitet hele veien, slik at det blir en balanse for å få best mulig utbytte av to uker på gress. Det er klart at vi har lagt opp til hardkjør i denne perioden for å kunne være klar til treningskampene og ikke minst når sesongen kommer, sier Horneland.

Det får Even Hovland og resten av spillergruppen merke.

– Det er hardt å trene to intensive økter per dag, men samtidig har vi ikke hatt så lang ferie og har på mange måter fortsatt der vi slapp før jul, sier Hovland.

Hovland
Even Hovland slapper av mellom torsdagens to øker i Marbella.

– Vises at vi har lyst til å revansjere fjoråret

Rosenborg-spillerne forlot Lerkendal med kurs for Marbella mandag morgen og hadde sin første treningsøkt allerede på kvelden kort tid etter ankomst på den spanske solkysten. Siden er det gått slag i slag, med to fellesøkter per dag.

- Jeg opplever at guttene er veldig tilstede på trening. Kvaliteten er mye høyere på dette tidspunktet enn tilsvarende treningsleir i fjor, sier Horneland.

- Vi har kommet veldig bra i gang her nede. Vi har blitt enda bedre kjent og det flyter bedre når vi trener. Guttene er veldig konsentrerte og det vises at vi er en gjeng som har lyst til å revansjere fjoråret, sier Hovland.

Les også: Disse spillerne er med på treningsleiren

Ingen treningskamper, kun trening

Rosenborg skal bo og trene i Marbella den neste uken frem til fredag 24. januar. Først en drøy uke senere venter årets første treningskamp når Stjørdals-Blink står på motsatt banehalvdel i Abrahallen.

– Vi har valgt å ha en kampfri treningsleir der vi skal fokusere på mengdetrening gjennom å bygge fysikk, jobbe med spillestilen og samtidig passe på å ha kvalitet i det vi foretar oss, sier Horneland.

- Jeg opplever en veldig revansjelysten og innbitt gruppe. Guttene har vært veldig konsentrerte og lagt ned en solid jobb helt siden vi startet opp på Lerkendal for en uke siden. Det har vært en fin start så langt, sier Horneland.

NB! Dette er den første av to treningsleire i Marbella-området denne forsesongen. Neste opphold er 7.–15. mars, der det er planlagt å spille én treningskamp.

Annonse fra Eliteserien: